Advert
as

Solhan’da Camiler Çocuk Sesleriyle Şenlendi

Solhan’da Camiler Çocuk Sesleriyle Şenlendi

Solhan İlçe Müftülüğü bünyesinde 2021 yılı yaz Kur’an kurslarının başlamasıyla birlikte camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

2021 yılı yaz Kur’an kurslarının başlamasıyla birlikte Solhan’da bulunan tüm camiler çocuk sesleriyle şenlendi. 

Yaz Kur’an kurslarında eğitim ve öğretimin tek dönem halinde 05 Temmuz-20Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten Solhan İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, “5 Temmuz itibariyle bütün cami ve Kur'an kurslarında Kur'an eğitimi verilmeye başlandı. 20 Ağustos tarihinde de yaz Kur'an kursları kapanacak. 21 Haziranda başlayan kayıtlar 11 Temmuz tarihine kadar devam edecektir.” dedi.

Müftü Toprak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Solhan ilçe müftülüğü bünyesinde 75 İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım ayrıca 30 Kur'an kursu öğreticisi ile Solhan ilçemizde de 5 Ağustos itibariyle cami ve Kur'an kurslarında Kur'an eğitimi ve öğretimi başlamıştır. Solhan ilçe müftülüğü olarak ilçemizde takribi olarak 2100 öğrenciye Kur'an-ı kerim ve temel dini bilgiler eğitimini vermeyi amaçlıyoruz. Bu minvalde 11 Temmuza kadar talep eden insanlarımız en yakın camide çocuğunu kayıt edebilecektir. Pandemiden dolayı çocukların evlere hapsolduğu bu süreçte yaz Kur'an kursları maddi-manevi çocuklarımıza yeni kazanımlar kazandıracak. Çocuklarımız kurs boyunca hem Kur’an öğrenecekler, bilgilerine bilgi katacaklar hem de psikolojik ve ruhen rahat bir nefes alacaklardır. Camilerimizin, yavrularımızın cıvıltısına hasret kaldığı zorlu bir dönemi çok şükür geride bıraktık. Bu vesile ile bütün yavrularımızın camilerle buluşmasını hedefliyoruz. Resûlullah (s.a.s) “Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.”(Buhârî, Fezâilü’l-Kur’ân 21) peygamberimiz başka bir hadiste ise  “Sadece şu iki kimseye gıpta edilir: Biri Allah’ın kendisine Kur’an verdiği ve gece gündüz onunla meşgul olan kimse, diğeri Allah’ın kendisine mal verdiği ve bu malı gece gündüz O’nun yolunda harcayan kimse.”(Buhârî, İlm 15,)
Peygamber efendimizin bu kadar methettiği bu yüce değerden çocuklarımızı mahrum bırakmayalım, evlatlarımızın Kur’an eğitim ve öğretimi için elimizden gelen bütün fedakarlığı yapalım. Teknolojik cihazların toplumumuzu ve evlatlarımızı bu denli işgal ettiği bu çağda bir nebze de olsa yavrularımızı camilerimizin manevi iklimine ve hocalarımızın rahle-i tedrisatına teslim edelim.
Peygamberimiz (s.a.s) in “Kalbinde Kur’an’dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir.”(Tirmizî, Fazâilü’l-Kur’ân 18) sözünü hafızamızdan çıkarmayalım. Yavrularımızı manevi açıdan yarınlara hazırlamak ve onları çağın şartlarına göre yetiştirmek hepimizin asli vazifesidir. Bizler çocuklarımızı kendi kaderine terk edemeyiz. Çocuklarımızın bilgisiz, kendi kabuğuna çekilmiş ve sahipsiz kalmış bir şekilde çağımızın insafına bırakmamalıyız. Yazımızı dua niteliğinde olan şu ayeti kerime ile bitirelim : “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” ( furkan/74) yaz Kur’an kurslarının hayırlı olmasını ve evlatlarımıza manevi kazanımlar kazandırmasını rabbimizden niyaz ediyorum.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum