Advert
as

Umut Kervanı Binlerce Aileye Kurban Eti Dağıttı

Umut Kervanı Binlerce Aileye Kurban Eti Dağıttı

İhtiyaç sahiplerine yönelik birçok alanda yardım faaliyeti yürüten Bingöl Umut Kervanı Derneği, Kurban Bayramı’nda binlerce fakir ve muhtaç aileye umudu oldu.


Her yıl Kurban Bayramı’nda binlerce aileye kurban eti ulaştıran Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) hayırseverlerin bağışladığı kurbanları keserek etini binlerce fakir ve muhtaç aileye ulaştırdı.

Bingöl Umut Kervanı Derneği, ‘Kurbanınız Umut Olsun’ sloganıyla Kurban Bayramı öncesi başlattığı kampanya kapsamında kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini aralarında yetim, öksüz, dul, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırarak, yüzlerini güldürdü.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yardım Derneği, Kurban Bayramı dolayısıyla 3 bin fakir ve muhtaç aileye kurban eti ulaştırdı.

Hayırseverler ile fakir ve muhtaçlar arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, gönüllülerinden oluşan ekiplerle birlikte kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler fakir ailelere dağıtılmak üzere arabalara yerleştirildi.

Kampanyaya gönüllü olarak destek veren Bingöl Umut Kervanı Derneği üye ve gönüllülerinden de oluşan ekipler, mahalle mahalle dolaşarak Bingöl Umut Kervanı tarafından daha önceden tespit edilen muhtaç ve yetim ailelere kurban etlerini dağıttı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, sadece bayramlarda değil yıl boyunca gıda, giyim, barınma gibi temel ihtiyaçların yanı sıra maddi olarak binlerce mağdur ve muhtaç aileye yardım eli uzattıklarını söyledi.

Kendilerine vekâlet yoluyla kurban bağışlayarak hisse gönderen hayırseverlere teşekkür eden Tamaç, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılması için hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanları keserek etlerini binlerce muhtaç aileye ulaştırdıklarını söyledi.

Kurban bağışları neticesinde 322 hisse kurbanlık kestiklerini kaydeden Tamaç, “Kestiğimiz kurbanlıkları, 3 bin aileye ikişer kilo olarak ulaştırdık. Kurbanlıkları hazırlayıp, paketleyip önceden tespit ettiğimiz muhtaç ve fakir olan ailelere ulaştırdık. Vatandaşlarımızın ve hayır sahiplerinin bize emanet olarak verdikleri kurbanları tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi aileleri dağıttık. Bu yıl Bingöl’de 3 bin aileye kurban eti ulaştırdık. Cenabı Allah hayırseverlerin yapmış olduğu bu kurbanları kabul eylesin, devamını getirsin inşallah. Bu çalışmada emeği geçen, bizimle koşturan, bayramdan fedakârlık eden, ailesinden ayrı kalıp, sıcağın altında koşturan üyelerimizden ve kardeşlerimizden Rabbim razı olsun.” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum