Advert
as

Yılmaz ile Berdibek Vatandaşlarla Bayramlaştı

Yılmaz ile Berdibek Vatandaşlarla Bayramlaştı

Ak Parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz ile Feyzi Berdibek Kurban bayramı ziyaretleri kapsamında ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Kurban Bayramı için Solhan’a gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve Milletvekili Feyzi Berdibek, vatandaşlarla bayramlaşarak sorunlarını dinledi. 
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nazmi Çalışan ile Bingöl’den ve Solhan’dan partililerin katılımıyla Solhan’da Kurban Bayramı ziyareti gerçekleştirildi. 
 
Programda açılış konuşmasını ve ilçede yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Çalışan; “Sözlerime başlamadan önce bu bayramda yetimi sevindiren, sadakasını veren, zekatını veren, kurbanını veren herkesin Allah hayrını kabul etsin. Sayın Bakanımız, milletvekilimiz ve misafirlerimiz öncelikle hepiniz hoş geldiniz ve bayramınız mübarek olsun.  Sayın Başkanım Solhan'da getirdiğiniz bütün projeler geçti. Evet, Solhan'da bir Hükümet Binası meselesi vardı 59 yaşında. Feyzi Bey dedi ki, bu çözüldü ihalesi yapılıp projesi biterse bunu yapacağız. İnşallah bunu takip edeceksiniz. 4.500 m2 bina bize yetmiyor. Genç'te, Palu’da, Elazığ’ın diğer ilçelerinde bu proje 7 bin m2dir.Sayın BakanımBoğlan Mahallesine kavşak yapsak, bir cep yapsak yeterli. Dün bir vatandaş öldü, yarın başkası ölecek. Bu ölümlerin bitmesi lazım.Boğlan mahallesi kavşağından sonra iki mahallenin birleştiği bir kanal var. O proje de geçti Allah razı olsun. DSİ'den proje geçmiş ihale yapılmış ama karayolları kavşak yapmazsa, menfez yapmazsa ne olacak iptal olacak o paramızda boşuna gidecek. Sizden rica ediyorum sayın bakanım bu konuyu gündemimize alalım. İnşallah gençlerimize yönelik 15 bin kişilik sportif faaliyetleri yerine getirebilecek bir merkez, bir de o kavşağımız ve Yenibaşak köyü yolu yapılırsa sıkıntılarımız giderilecektir. Allah hepinizden razı olsun, birlik beraberliğimizi bozmasın. Bu vesileyle herkesin bayramı mübarek olsun. “dedi.
 
Programa katılanların bayramını tebrik eden Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız; "Bayramlaşma Programımıza hoş geldiniz şeref verdiniz. Bu vesileyle sizlerin ve bütün İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu bayramın bütün İslam aleminin birliğine kardeşliğine vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Sayın Bakanım bizlerde Belediye olarak çalışmalarımızı son hızla devam ettiriyoruz. Hepinizin malumu bu sene gerçekten özellikle doğuda çok kurak bir sezon geçirmekteyiz. Bu vesileyle zaman zaman su problemi ile karşı karşıya kalma olasılığımız oluyordu. Gerçi Solhan da Rabbime şükür aldığımız 1-2 tedbir ile birlikte henüz o sıkıntıları yaşamadık bir iki ufak şey dışında. İnşallah bu ayı da atlatırsak yeni projelerimizi de inşallah geliştirerek en azından geleceğe dair su problemi yaşanmaması adına bütün gayretlerimizi çabalarımızı ortaya koyuyoruz.  Yine Doğalgaz devam ediyor, geçen sene bozulan yollarımızı bu sene onarıyoruz. Yalnız Sayın Bakanım bu sene biraz ağır ilerliyorlar bu manada bize katkınız olursa seviniriz. Allah razı olsun. Bir de Gençlik Spor Bakanlığımızın sizlerin desteği ile gelişlerinde hibe ettikleri beş tane halı sahamız vardı. Onların ihalelerini gerçekleştirdik. İnşallah bayramdan sonra tespit ettiğimiz noktalara beş tane halı sahamızı yapıp gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Tabi bu ve benzeri çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle bizim Kuzey yamacı sorunumuz vardı biliyorsunuz yıllardır dile getiriyoruz. Ben de iki dönemdir kendi projelerimde de bunlara yer verdim ama bir türlü maalesef nasip olmadı. Bu sene kendi imkanlarımızla da olsa 15.000 m3 bir taş ihalesini yaptık. Şimdi oraya bir teraslama çalışması yapıyoruz. İnşallah teraslama çalışması bittikten sonra hedefimiz bu yıl içerisinde bin, bin beş yüz tane ağaç ekebilmek tüm gayretimiz bu yönde inşallah Rabbim nasip ederse. En azından başlayıp peyderpey ufak da olsa oranın tamamını ağaçlandırma gibi bir düşüncemiz var. Tabi yapılması ve planlanan projelerimiz var. Sizlerin desteği ve katkılarıyla inşallah onları da hayata geçirerek Solhanlı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum her bir hemşerilerimin mübarek kurban bayramını tebrik ediyor, hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum." Şeklinde konuştu.
 
Akabinde konuşma yapan Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek;"Değerli Arkadaşlar tabi Bayram münasebetiyle Bingöl’deyiz ama biz bayram olsa da, olmasa da Solhanlıların, Bingöllülerin içerisindeyiz. Her zaman Solhanlıların yanında olduk yanında olmaktan da şeref duyduk.  
Maalesef şuanda istatistiklere göre Bingöl ilk dörtte bu konuda da yeniden bir sıçrama var. Dikkat etmeliyiz  temkinli davranmalıyız. Mümkünse bu tokalaşmayı bir müddet askıya alıp uzaklaşmayı bir müddet kenara itmekte fayda var, bu bizim sağlığımız için. İnşallah bu konuda daha da duyarlı olma noktasında da hep beraber birliktelik içinde bir duyarlılık göstereceğiz. Biz her zaman halka hizmet, halka hizmet düsturuyla hareket ettik. Yani ayrışma yapmaksızın, bölgecilik yapmaksızın bütün ilçelerimize, beldelerimize, köylerimize eşit nokta da davrandık. Şimdi ben Ak Partimizin dünü, bugünü noktasına baktığımız zaman, son 20 yılda daha öncede siyasette yoğun olduğumuz için köylere gidemiyorduk. Yol yoktu, su yoktu, elektrik yoktu, alt yapı yoktu, kanalizasyon yoktu hiçbir şey yoktu. Bugün istisna hali en ücra köye mercedesine binip, rahatlıkla gidebiliyorsun.  Bu ne demek yol medeniyet noktasında bakıldığı zaman ciddi bir açılım, ciddi bir aşama kaydedilmiştir. Buna paralel olarak da su benzeri noktalarda çok istisna köyler, eskiden her köyden bizlere şikayet gelirdi. Allah razı olsun bir Belediye Başkanımız var İlçe Başkanımız  aynı şekilde inanın ki bizi bir dakika rahat bırakmıyorlar. İl Genel Meclis Üyelerimiz hakeza birliktelik noktasında Solhan'a ne yapabiliriz? Solhan'a ne edebiliriz, düşüncesi ile bir gayret içerisindeler. Bizde Sayın Bakanlığımız Başkanlığında, İl Teşkilatlarımız,  Yönetimimiz, Belediyelerimiz, Genel Meclis Üyelerimiz teşkilatlarımızla hep beraber sizlere hizmet noktasında bir yarış içerisindeyiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın. Allah yar ve yardımcımız olsun düşüncesi ile saygılar." 
 
Vatandaşların bayramını tebrik ederek konuşmalarına başlayan Cevdet Yılmaz, " Kurban Bayramı önemli bir bayram aslında isim olarak bakarsanız Kurban yakınlaşmaktan geliyor. Cenab-ı Allah’a, hakka, hakikate, yaklaşmak birbirimize yakınlaşmak, gönüllerimizin yakınlaşması bu anlamda iyi ki bu bayram günlerimiz var. Bir araya geliyoruz, bayramlaşıyoruz, küskünlükler ortadan kalkıyor, kardeşliğimiz güçleniyor. Bu bayramlara bizi kavuştura Rabbimize hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Bu vesileyle aynı zamanda “hem ziyaret hem ticaret” diyoruz ya bizde hem bayramlaşıyoruz, hem de gittiğimiz yerlerde tekrar sorunları, meseleleri dinleme imkanımız oluyor. Gerek özel idaremizin, gerek Belediyelerimizin gerek merkezi idaremizin bir takım ihtiyaçlarını görme imkanımız oluyor.  
 
Değerli Kardeşlerim bir pandemi yaşadık artık sonlarına inşallah geldik diyoruz ama bir taraftan yeniden artmaya başladı.  Dün haberleri izlerken üzüldüm doğrusu Bingöl ilk dört il arasına girmiş. Dikkat etmemiz lazım. Özellikle Bingöl dünyaya açık bir şehir İstanbul'da, İzmir'de, Adana'da, Almanya'da birçok yerde hemşerilerimiz bayram vesilesiyle de geliyorlar. Bizde seviniyoruz gelmelerine ama gelirken maalesef bazı virüslerde geliyor böyle bir tehlike de var. Lütfen dikkat edelim olabildiğince aşılarımızı yaptıralım. Valimizin bize verdiği bilgiye göre yaşlılarda durum kötü değil, yaşlılar gidip aşılarını yapmış ama gençler özellikle çok isteksiz görünüyor. Gençler gidip aşılarını yapmıyorlar. O yüzden de bizim aşı oranımız düşük görünüyor. Artık gençlere bir şey mi ısmarlayacağız. Ne yapacağız bilmiyorum. Bir yolunu bulmamız lazım. Gençlerde gelip aşılanırsa çok daha sağlık açısından iyi bir noktaya gelmiş oluruz. Sağlık herşeyin başı o yüzden dikkat etmeye devam edelim inşallah.  
 
Bingöl'de yatırımlarımız dediğim gibi devam ediyor. Alt yapı fiziki yatırımlar dışında son dönemlerde istihdamda yoğunlaşmış durumdayız. Üretken dediğimiz yatırımlar yani Gençlere iş imkanı oluşturacak istihdam imkanı oluşturacak yatırımlara yoğunlaşmış durumdayız. Asıl bizim derdimiz gençlere daha çok iş bulmak buda üretimle olur. Hayvancılıktır, meyveciliktir, tekstildir, sanayidir, madenciliktir. Bu alanlarda ne kadar yatırım olursa istihdam refah o kadar artar, toplumumuz o kadar iyiye gider. Bu anlamda Solhan'da bir tekstil çalışmasına başlamıştık. Huzurunuzda Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendi binasını tahsis etmişti. Şimdi yeni programlarla birlikte Tekstil Kent dediğimiz tekstil konusunda yeni yeni adımlar inşallah atılacak. Diğer taraftan Sütaş artık bitme aşamasına geldi. Ne pandemi dinledi, ne finanssal kriz, ne 15 Temmuz dinledi sağ olsun Allah razı olsun. Sadece bölgenin değil Türkiye’nin en büyük Tarımsal Sanayi yatırımı Sütaş ve Bingöl'de gerçekleşiyor. Solhan'a 40-50 km, 150-300 km ye kadar süt alma imkanı var. Yani Solhan'ın kapısı sayılır.  Dolayısıyla benim ricam şu mutlaka bu hayvancılığa daha çok yatırım yapmalıyız. Özellikle Tarım Bakanımız da destek veriyor. Bir proje hazırladığınız zaman %50'sini hibe veriyor. Hani Baba evladına vermez diyorlar ya, sermayesinin yarısı benden diyor, karın hepsi sizindir diyor.  
 
Dolayısıyla bunları değerlendirelim Solhan üretken bir ilçemiz daha önce benzer projelere destek verdik kurulan hayvancılık tesisleri, su tesisleri bunlar kendiliğinden olmadı değerli arkadaşlar. Hem kalkınma ajansıyla hem teşvik sistemi ile gerçekten büyük destekler verdik bunlara ve oralarda yüzlerce insan çalışıyor. Ciddi teşvikler verdik oralara prim almıyoruz, vergi almıyoruz birçok avantaj sağlıyoruz. Bunlarla da istihdam sağlanmış oluyor. Önümüzdeki süreçte sütaşın devreye girmesiyle Bingöl farklı bir seviyeye gelecek Allah'ın izniyle. Bir etki değerlendirme raporu hazırladık buna göre 50 bin nüfusu sütaş bu bölgede tutacak. Yani göç edecek 50 bin nüfus bölgede kalmış olacak 10 yıllık bir süreçle toplam nüfusun geliri de dolar bazında üçte bir oranında artmış olacak. İnşallah Cumhurbaşkanımızında teşrifleriyle açmayı planlıyoruz o tarih belli olduğunda sizleri de herkesi de davet edeceğiz. Bu sadece Bingöl’ün değil bütün bölgenin kaderini etkileyecek bir tesis inşallah bunların da sayısı artar. 
Kurban bayramınızı tekrar tebrik ediyorum Rabbim nice bayramlara, huzur içinde, sağlık içinde kavuştursun diyorum. Hepiniz Allah'a emanet olun sağ olun" dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum