Advert
as

Vekâlet Yoluyla Kesilen Kurbanlar 437 Aileye Ulaştırıldı

Vekâlet Yoluyla Kesilen Kurbanlar 437 Aileye Ulaştırıldı

Kurban bayramında Türkiye Diyanet Vakfı vekâlet yoluyla kesilen kurbanlar, Solhan’da 437 aileye dağıtıldı.

 
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekâlet yoluyla kesilen kurbanlar, Solhan’daki 437 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Solhan Şubesi 2021 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu hakkında bilgi veren Solhan İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, “1993 yılından beri vekaletle kurban organizasyonları düzenlemekte olan Türkiye Diyanet Vakfı 2021 yılı Kurban bayramında yurt dışında 77 ülkenin 339 bölgesinde, yurt içinde de 81 il ve ilçelerinde vatandaşlarımızın vekâleti ile toplam 589 bin 136 hisse kurbanı kesip vatandaşlarımıza ve yurt dışındaki muhtaç kardeşlerimize ulaştırdı.” dedi.

İlçemizde toplam 70 hisse kurban etini 437 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdıklarını belirten Toprak açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi.
Türkiye Diyanet Vakfı vatandaşlarımızdan aldığı kurban vekâletlerinin 70 (yetmiş) hissesini de bu yıl Solhan ilçemizdeki vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere İlçe Müftülüğümüz aracılığı ile kestirdi.
Müftülüğümüz; bünyesinde oluşturulan “Kurban Komisyonu”nda görevli hocalarımız marifetiyle ilçemizde kesilecek olan 70 (yetmiş) hisse kurbanlık temin edilip gerekli hazırlıkları yapıldıktan sonra Kurban Bayramının ikinci günü kurbanları kestirip bayramın üçüncü günü din görevlilerimiz aracılığıyla ilçemizdeki vatandaşlarımıza dağıtımını yaptı.
 Vekâletle Kurban Süreci İşleyişi; Vatandaşlarımız 2021 yılı kurban bayramında, yurt içinde ve yurt dışında kesilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfına 589 bin 136 hisse kurban bağışında bulundu.
Hangi vatandaşımızın kurbanının nerede kesileceği Türkiye Diyanet Vakfı tarafından belirlendikten sonra Vekâletle bağış isim listeleri kurbanların kesileceği il veya ilçe müftülüğüne gönderildi.
Türkiye Diyanet Vakfı, yurt içinde kesilmek üzere aldığı kurban vekâletlerinden kaç tanesini, hangi il veya ilçede kestireceğini bayramdan önce il ve ilçe müftülüklerinin görüşlerini de alarak belirleyip müftülüklere bildiriyor. Müftülükler de kendi bölgelerinde kesilecek kurbanlık hayvanları temin ediyor.
Müftülüklere gönderilen listelerdeki vekâlet sahiplerinin kurbanları, dini hususlar ve hijyen kuralları gözönünde bulundurularak ve kamera çekimi ile kayıt altına alınarak kesim işlemi yapılıyor. Ve bu kamera görüntüleri de müftülüklerde muhafaza ediliyor.  
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ilçemizde kesilmek üzere müftülüğümüze gönderilen yetmiş hisse kurbanlık hayvan müftülüğümüz tarafından Kurban Bayramının ikinci günü kestirildi. Kesimi ikinci gün yapılan kurbanlıklar, bayramın üçüncü günü paylara ayrılarak, hocalarımız tarafından 437 ailemize ulaştırıldı.
Kurban vekaletlerini Türkiye Diyanet Vakfımıza vererek vatandaşlarımıza kurban etlerinin ulaştırılmasına vesile olan kurban sahibi vatandaşlarımızın kurbanlarının Cenab-ı Allah’a yakınlaşmalarına vesile olmasını yüce Rabbimiz den niyaz ediyorum. Vekaletle kurban kesimi organizasyonumuzda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabb’imiz onlardan razı olsun. Cenab-ı Allah kurban sahiplerinin kurbanlarını ve emeği geçen arkadaşlarımızın hayrını kabul eylesin. Tüm vatandaşlarımıza, din kardeşlerimize sıhhat ve afiyet içinde daha nice bayramlara kavuşmayı ve nice kurbanlar kesmeyi nasip eylesin.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum