Advert
as

Değer’in ‘Masalı Yıkmak’ Kitabı Çıktı

Değer’in ‘Masalı Yıkmak’ Kitabı Çıktı

Solhanlı Eğitimci Yazar Abdulbaki Değer’in ‘Masalı Yıkmak’ adlı kitabı kitapseverlerle buluştu.

Solhanlı Eğitimci Yazar Abdulbaki Değer’den yeni kitap: Masalı Yıkmak. ‘Zorunlu kitlesel eğitimin doğası üzerine’ alt yazısı ile çıkan kitapta sistematik bir zorunlu eğitim tahlili ve yapılmakta. Kendini eğitimle ilgili sayanların alaka ile okuyacakları bir kitap.
Çıra yayınları tarafından basımı yapılan ‘Masalı Yıkmak’ adlı kitap okurlarıyla buluştu. Kitabın kapak fotoğrafını sosyal medya hesabında; “Dağıtımı yapıldı, elime de geçti. Mutluluğumu paylaşmak istedim… Eğitim tartışmamıza vesile olması ve katkı sunması dileğiyle…” notuyla paylaştı.
Kitabın içeriğiyle ilgili ise şu bilgiler paylaşıldı: “Eğitim-öğretim adı altında yürüttüğümüz faaliyet nedir, neden böyledir?” sorusu maalesef “eğitim önemlidir” klişesinin anlamsızlığında buharlaşmaktadır. Eğitimin önemli olduğu aşikâr. Bizim bu önemi taşıyacak bir anlayış ve arayış içerisinde olup olmadığımız ise izaha muhtaç. Zihinlerimiz “zorunlu, kitlesel eğitim” güzellemeleriyle işgal edilmiş durumda. Zorunlu, kitlesel eğitimi bütün tarihsel-toplumsal arka planından bağımsız şekilde ele alan mevcut okumamız “eğitim” kelimesinin albenili tınısında kendisini kaybettiği için bu adın arkasında işleyen rafine iktidar sistematiğinin farkına bile varamamaktadır. Zorunlu, kitlesel eğitim; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de operasyonel bir aygıttır ve varlığı, işleyişi ve sonuçları da bunun en sarih kanıtıdır. Bu yapıyı korumaya, kollamaya ve başka türlü göstermeye dönük tüm girişimler de, farkında olsun veya olmasın, bu operasyonel aygıtın devamlılığı için vazife görmektedirler. Hayatlarımızı kuşatmaya alan stratejik müdahaleler, bizi efsunlayıp savunmasız bırakan masallar karşısında bir uyanma, bir uyarma girişimi bu kitap. Abdulbaki Değer zorunlu, kitlesel eğitimin meselelerini değil bir mesele olarak zorunlu, kitlesel eğitimi ele alıyor. Performansını konuşmaya yönlendirildiğimiz alanın ontolojisini hedef alıyor. Mevzuya ilişkin konuşmamızın, tartışmamızın stratejik müdahalelerle nasıl yönlendirildiğini çarpıcı örnekler üzerinden tartışan Değer, çıkış imkânlarımızın da bu konuşmanın ve tartışmanın niteliğiyle doğrudan ilintili olduğunu dile getiriyor.”
Abdulbaki Değer Kimdir?
1978 yılında Bingöl’de dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi DTCF Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi yüksek lisansı yaptı. 2013-2021 yılları arasında Milat Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Yenişafak, Karar gazetelerinde eğitim başta olmak üzere değişik konularda görüş ve değerlendirmeleri yayımlanan Abdulbaki Değer, aynı zamanda 2016 yılından bu yana Özgür Eğitim-Sen’in (Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası) Genel Başkanlığını yapmaktadır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum