Advert
as

Davutoğlu, Solhan’da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Davutoğlu, Solhan’da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muş’tan Solhan’a geldi. Vatandaşlarla buluşan Davutoğlu, “Karamsarlıkları dağıtmak üzere geliyoruz.”dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak ve partisinin Bingöl İl Başkanlık binası açılışını yapmak üzere Muş’tan Solhan’a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partililerle bir araya geldi.

Gelecek Partisi İlçe Teşkilatının önünde vatandaşlarla buluşan Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şu ifadelere yer verdi."Türkiye’nin her yerinde dolaşıyoruz yiğit Solhanlılar sizleri çok özlemiştik bizi muhabbetle karşıladığınız için Allah sizden razı olsun. 

Ülkemizin son yıllarında yaşanan sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Ama Solhan'a geldiğimde hemen burada sizlerle kucaklaşmaya başladığımda büyük bir enerji aldım. Bize yorgunluk, bize durmak, bize dinlemek yok. Solhanlıların yüzü, Bingöllülerin yüzü, bütün Türkiye’nin yüzü gülene kadar gece gündüz çalışacağız. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yaklaşıyoruz. Gönül isterdi ki, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını hep beraber Türkiye’nin doğusunda, batısında, kuzeyinde güneyinde kimsenin dışlanmadığı, kimsenin ötekileştirmediği, eşit vatandaşlık ilkesi etrafında herkesin buluştuğu bir şekilde girelim. Ama yaşananları özellikle de son dönemde bölgede yaşananları, Türkiye'de yaşananları hepiniz görüyorsunuz. Maalesef yasaklarla, yolsuzluklarla, yoksulluklarla mücadele edeceklerini söyleyerek iktidara gelenler bizim de içinde bulunarak bütün bu mücadeleyi yürüttüğümüz bu insanlar bugün sizden Solhan'dan, Bingöl'den bütün Türkiye'den ve halktan koptular. 

Her nokta da karşı karşıya kaldığımız yoksulluk var. Şimdi gelirken Bingöl'ün ekonomik istatistiklerine baktım. Değerli Bingöllüler biz bıraktığımızda Türkiye’de kişi başına gelir 11.000 dolardı şimdi 8.000 doların altına düşüyor. Bingöl'ün kişi başı geliri ise 4.653 dolar. Yani Türkiye’deki ortalama gelirin yarısı. Ve maalesef her yerde yoksulluk var. Bingöl'ün bu bereketli toprakları, Solhan'ın yiğit insanları özellikle gençler eğer iş bulamama düşüncesi ile buralardan kopup büyük şehirlere, hatta yurt dışına gidiyorlarsa işte bizim için bu ülkenin yiğit evlatları için gece gündüz çalışmak bize düşer. Ve inşallah bu genç Solhanlıların ülkeye ve kendi kendilerine şehirlerine, bölgelerine gururla ümitle bakacakları günler yakındır Allah'ın izniyle.

Biz size geldik ben Bingöl'e de Solhan’ada daha önce geldim. Buralar İskender’in Abı hayat bulduğu güzel diyarlar, bereketli diyarlardır. Ormanlarıyla, suyuyla, dağıyla ve toprağıyla bölgenin en çok gelişmeye hazır noktalarıdır. Ama maalesef son yaşadığımız gelişmelerle bu ülkenin, gerçeklerden kopanların oluşturduğu iktidar sizleri unuttu. Köşelerine çekildi. Lüks ve şatafat içinde Türkiye ile Bingöl de 3-5 seçilmişmüteahhittiniline, eline, hizmetine verdiler. İşte biz Solhanlılarla birlikte bütün bu karamsarlığı dağıtmak üzere geliyoruz adımızı da Gelecek Partisi koyduk. 

Biz kardeşlik için geliyoruz, hukuk için geliyoruz, adalet için geliyoruz, Kimsenin dilinden, örfünden, kültüründen ve kültürü dolayısıyla dışlanmadığı yeni bir Türkiye inşa etmeye geliyoruz. Türkçe bizim dilimizdir, Zazaca bizim dilimizdir bu topraklarda konuşulan her dil bizim ana dilimizdir ve mukaddestir. Bizim bu konudaki hassasiyetimizi biliyorsunuz. Türkiye'de her yerde sadece ve sadece insanoğluna yakışır bir ülke inşa edebilmek için herkesin dili ile örfüyle, gurur duyduğu kimsenin dışlanmadığı bir ülke inşa edebilmek için yola çıktık.

Aramızda Türkiye'nin her köşesinde kardeşlerimiz var. Şunu bilin, bakın geçende Adalet Bakanı konuşuyor; “Faili meçhullere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Statükoya teslim etmeyeceğiz”diye, şimdi sorma vakti değil mi? Sizler bu statükonun bugün sözcüleri olanlarla beraber yürüyenlersiniz. Yanınızda Perinçek var, yanınızda Bahçeli var. 90'lı yılların bütün aktörleri şuanda iktidarla ortaklık içinde. Peki, size şunu söylüyorum, 90'lı yılların faili meçhullerini red politikalarını, dışlama politikalarını reddederek onlara karşı direne direne geliyoruz. Türkçeyi savunduğumuz gibi Kürtçeyi de Zazaca’yı da savunarak geliyoruz. 

Her zaman söyledim ben Toroslarda bir Türkmen obasında doğan bir Toros Yörük çocuğu olarak benim bu ülkede hakkım ne kadarsa bir Kürt çocuğunun, Solhan'daki bir Zaza çocuğunun da hakkı odur. İnşallah iktidara geleceğiz. Geldiğimizde kimse kendisini bu ülkede dışlanmış hissetmeyecek, kimseye hukuksuzluk yapılmayacak, kimseye haksızlık olmayacak, kimse faili meçhul diye bugün kendi bakanları tarafından dile getiren itiraflara muhatap olmayacak.Evet faili meçhul, Van İl Başkanımızda burada Van'da helikopterden atılan vatandaşla ilgili halen net bir cevap ve net bir açıklama yapamadılar. Türkiye'yi tekrar karanlık günlere götürmek üzere yola çıkanlar kim olursa olsun hepsine karşı duracağız. Bu ülkeyi bu aziz ülkeyi bu güzel köşesini doğu ve güneydoğuyu KCK kayyum kıskacından çıkaracağız. Ne KCK, ne kayyum tam demokrasi, özgürlük, adalet diyoruz. Gelecek Partisi ile huzur gelecek, güven gelecek, barış gelecek, özgürlük gelecek, refah gelecek Allah'ın izniyle. 

Fuat Bey İlçe Başkanımız Genç ve dinamik, Muhittin Bey tecrübeli bir arkadaşımız bütün bu yörenin insanları Bingöl'de bizi de en iyi şekilde temsil ediliyor. Cemal Bey, Eski Diyarbakır Milletvekilimiz Cuma Bey, İstanbul Kadın Kolları Başkanımız Meliha hanım ve daha nice Bingöllüler bizimle birlikte.Tekrar gösterdiğiniz muhabbet dolayısıyla bu coşku dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum. Hiç merak etmeyin bizi kimse korkutamaz, bizi kimse durduramaz, bizi kimse Geleceği inşa etme yolundan alı koyamaz. Yeni bir gelecek için Gelecek Partisi diyoruz. “ dedi.

Programda Davutoğlu’na kendi isminin yazılı olduğu forma ve atkı hediye edildi. Davutoğlu'nun ziyaretinde kendisine Eşi Sare Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Genel Başkan Danışmanı Cuma İçten, Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan YardımcısıCemal Eğin, Bingöl İl Başkanı Muhittin Ağırbaş, Solhan İlçe Başkanı Fuat Genç ve parti üyeleri eşlik etti. Davutoğlu programın akabinde Solhan Ulu Camii de kıldığı Cuma Namazı sonrası Bingöl’e gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum