Advert
as

DSİ Bölge Müdürü Dündar, Solhan’a Geldi

DSİ Bölge Müdürü Dündar, Solhan’a Geldi

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve beraberindeki heyet ile birlikte Solhan’da incelemelerde bulundu. Dündar, devam eden ve tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi.

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve beraberindeki heyet ile birlikte Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız‘ı makamında ziyaret etti. İlçede yapımı devam eden taşkın koruma inşaatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Bölge Müdürü, misafirperverlikleri için Belediye Başkanına teşekkür etti.

Taşkın Koruma İnşaatında İnceleme

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve beraberindeki Bölge Müdür Yardımcısı Erol Taş, Proje ve İnşaat Şube Müdürü M. Fatih Ülger, 94. Şube Müdürü Zeki Erdem, teknik personeller, Arakonak Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Döner, AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nazmi Çalışan ile birlikte Arakonak Beldesi Taşkın Koruma İnşaatında incelemelerde bulundu. 

Yoğun rusubattaşınımına neden olmak suretiyle taşkın korumaların işlevini yapamaz hale gelmesini önleyecek yukarı havza önlemleri de yerinde incelenerek yapılacak çalışmalara karar verildi. 09.07.2021 tarihinde sözleşmesi imzalanarak yapımına başlanan Arakonak Beldesi Taşkın Koruma İnşaatı kapsamında; yukarı havzada tersip bentleri, kâgir taş duvar, yol geçiş menfezi, brit, yaya geçişleri ve korkuluk imalatı yapılacak ve 2021 yılı performans programında tamamlanması ön görülen iş yılsonuna kadar tamamlanarak hizmete alınacağı belirtildi.

Dündar, Halimepınar Deresi Taşkın Koruma İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Daha sonra Solhan ilçe merkezine geçen DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve beraberindeki teknik personeller, Solhan Belediye BaşkanıAbdulhekim Yıldız, AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nazmi Çalışan, Boğlan Mahalle Muhtarı ile birlikte Halimepınar Deresi Taşkın Koruma İnşaatında incelemelerde bulundu. 

İnceleme sonrası yapılan açıklamada, “Mevcut dere güzergâhının üzerinin kapatılması ve üzerine yapılar inşa edilmesinden dolayı işlevsiz hale gelen mevcut dere güzergahı yerine, Solhan Belediyesi tarafından teslim edilen güzergahta oluşturulan dere yatağı sayesinde ilçe merkezi taşkın zararlarından korunacak. Solhan Karayolu üzerinde Karayolları tarafından yapılacak enine geçiş sanat yapısı vasıtasıyla dere yatağına deşarj edilecek. 14.07.2021 tarihinde sözleşmesi imzalanarak yapımına başlanan Solhan İlçe Merkezi Halimepınar Deresi Taşkın Koruma İnşaatı kapsamında; kâgir duvar, betonarme duvar, menfezler, britler ile ferforje korkuluk imalatları yapılacaktır. Böylece ilçe merkezi taşkın zararlarına karşı daha emniyetli hale gelmiş olacaktır.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum