Advert
as

Ayak Tenisi Türkiye Kupası Başlıyor

Ayak Tenisi Türkiye Kupası Başlıyor

2021 yılında kurulan aynı yıl içinde faaliyetlerine başlayan Ayak Tenisi Federasyonu, 2021-2022 sezonu için Ayak Tenisi Türkiye Kupası için start verdi.

Kurulduğu ilk yılda 81 ilde il temsilcisi belirlenirken temsilciliğin olduğu 81 il takımlarının turnuvaya katılacağı öğrenildi.
20 Ağustos – 20 Eylül 2021 tarihleri arasında il elemeleri 21 Eylül tarihinde sonuç bildirimi, 25-30 Eylül 2021 tarihleri arası bölge finalleri, 1 Ekim 2021 sonuç bildirimi ve Türkiye Finallerinin ise 15-17 Ekim tarihleri arasında oynanacağı belirtildi.

Genel Unsurlar
Ayak Tenisi Federasyonu tarafından Ayak Tensi Türkiye Kupası için şu şartlar paylaşıldı: FİFTA uluslararası oyun kuralları uygulanacaktır. Ayak Tenisi müsabakaları ayak tenisi resmi topu ile oynanacaktır. Müsabaka kartı olmayan oyuncu organizasyona katılmayacaktır. Organizasyon şekli ve sorumluluğu illerdeki il temsilcisi, bölgelerde bölge temsilcisi, Türkiye şampiyonasında ise Ayak Tenisi Federasyonu koordinesinde yapılacaktır. Türkiye Kupası Finalleri 20 takım (18 bölge ve KKTC’den 2 takım) ile yapılması planlanmaktadır. Başvurular il temsilciliklerine yapılacaktır.

Bölge Finalleri Bingöl’de Oynanacak
Ayak Tenisi Federasyonu tarafından bölge müsabakalarının oynanacağı 18 bölge belirlendi. Bingöl il temsilciliği; Muş, Tunceli, Elazığ ve Erzincan illerinin katılacağı bölge müsabakalarının ev sahipliğini yapacak.

Ayak Tenisi Bingöl İl Temsilcisi Serdar Demir programlar öncesinde açıklamada bulundu.
Bölge Finallerinin Bingöl’de oynanmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Demir, “Bölge finallerine ev sahipliği yapacak iller belirledi. Federasyonumuz Bingöl’ün bölgemize ev sahipliği yapmasını uygun buldu. Bölgemizdeki karşılaşmalara Muş, Tunceli, Elazığ ve Erzincan illeri katılacak. Bölge finallerine, il elemelerinde ilk 3 sırayı alan takımlar katılım sağlayabilir. Federasyonumuz tarafından ‘herhangi bir ilde katılım azlığı yada farklı nedenlerle il elemesi yapılamamışsa ili temsilen 3 takım, temsilcimiz tarafından belirlenerek bölge finallerine katılabileceği söylendi.’ Bu durumda zaman kısıtlığından ve başvuruların az olmasından dolayı biz de il elemeleri yapmadan yakın zamanda yaptığımız 30 Ağustos Ayak Tenisi Turnuvasında derece elde eden takımlarımızla bölge finallerine katılmayı düşünüyoruz. Bölge finalinden sonra 18 takım ve KKTC finalinden gelecek 2 takım, toplamda 20 takım ile Türkiye Kupası finalleri oynanacak.  Bölge Finallerine ev sahipliği yapıyor olmamız bizi mutlu etti. Ancak böyle bir organizasyonu ilimize yakışacak şekilde yapmamız için Bingöl geneli ve ilçelerimizden bütün kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızın yanımızda olmasını istiyoruz.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum