Advert
as

Bingöl Üniversitesini 3 Bin 359 Öğrenci Tercih Etti

Bingöl Üniversitesini 3 Bin 359 Öğrenci Tercih Etti

YKS yerleştirme sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesini 3 bin 359 öğrenci tercih etti. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Üniversiteye tahsis edilen kontenjanın 3 bin 359’u doldu.

YÖK tarafından üniversiteye tahsis edilen önlisans kontenjanlarını 2 bin 398 kişi tercih ederken, lisans programları ise 961 kişi tarafından tercih edildi. Bingöl Üniversitesinin önlisans ve lisans programlarını tercih edenlerin sayısı toplamda 3 bin 359 olarak gerçekleşti.
YÖK tarafından verilen iki ek yerleştirme, yatay geçiş ve uluslararası öğrenci kabulü neticesinde üniversitenin doluluk oranının artması ve geçen yıllarda olduğu gibi %90 üzerinde doluluk oranına ulaşması bekleniyor.
Yerleştirme sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan ve üniversitemizi kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Öncelikle sizleri ve değerli ailelerinizi tebrik ediyorum. Üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ailemize hoş geldiniz” dedi.
Üniversiteye yerleşen 3 bin 359 öğrencinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Çapak, ilk yerleştirmeden sonra iki ek yerleştirme hakkının daha tanındığını ve bu yerleştirmelerle birlikte üniversitemizin doluluk oranının da artmasını beklediklerini ifade etti. 
İlimize gelen öğrencilere sadece üniversite camiasının değil, bütün kentin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Çapak, özellikle barınma konusunda kurumlarla birlikte halkın da öğrencileri kendi evlatları gibi bağırlarına basmasının insani bir duygu olduğuna dikkat çekti. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum