Advert
as

4-6 YAŞ KUR’AN KURSU DUALARLA AÇILDI

4-6 YAŞ KUR’AN KURSU DUALARLA AÇILDI

Solhan Belediye Başkanlığı finansörlüğünde ilçe müftülüğü binasında faaliyete giren 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu’nun açılışı, Başkan Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşti.

İlçe Müftüsü Eyüphan Toprağın okuduğu duayla müftülük binasında faaliyete giren 4-6 yaş Kur’an Kursu açılışı programına; Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’ın yanı sıra, Belediye meclis üyeleri ile müftülük personelleri katıldı.
Desteklerinden dolayı kurumu adına Başkan Yıldız’a teşekkürlerini sunan Müftü Eyüphan Toprak; "Şu dünya hayatında da, ahirette de Rabbim işlerinizi rast getirsin inşallah. Belediyemizin Camilere, mescitlere yaptığı yardımların haddi hesabı yok zaten, yolunu bulan Başkanımıza koşuyor. Allah razı olsun bu manada özellikle dini müştemilat alanlarında hakikaten böyle bir ciddi manada katkılarınız var, bundan dolayı hepinize cani gönülden teşekkür ediyoruz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah. Tabi halka yapılan her bir hizmetin hem halk nezdinde, hem de Allah nezdinde bir değeri, bir kıymeti vardır. Rabbim bu manada yapmış olduğunuz bütün hizmetleri dergah-ı izzetinde kabul eylesin. Ahiret’te bunu iyilik olarak sizin karşınıza çıkarsın, inşallah bu manada tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
“RABBİM İNŞALLAH HER BİRİMİZİ HAYIRDA YARIŞANLARDAN EYLESİN”
Belediye Başkanı Abulhakim Yıldız ise; “Hocam affınıza sığınarak söylüyorum. Ben her zaman söylerim, Asr Suresinde belirtiliyor ya işte 'insanlar hüsrandalar, anca hakkı, sabrı tavsiye edenler salih amel işleyenler’ diyor bunlar hariç, düşünüyorum bu salih amel nasıl işlenir, sabrı nasıl bileceğiz, hakkı nasıl tavsiye edeceğiz. Hakkı tavsiye edebilmek için önce hakkı bilmemiz lazım ki, hakkı tavsiye edebilelim. Hakkı okumazsak, hakkı bilmezsek hakkı nasıl tavsiye edeceğiz? İşte sabrı burada okumazsa bu çocuklar, yarın öbür gün insanlara sabrı nasıl tavsiye edecek. Dolayısıyla salih amel noktasında biz tamam yapıyoruz. Rabbim amel etmeyi nasip eylesin inşallah. Tabiri caizse bu tür işlerin niçin yanındayız, niye yapıyoruz? İnşallah o bilinçle eğer bunu yapıyorsak inanıyorum ki, biz bu manada salih amelde işlemiş olacağız. Ama yaptım işte bir gösterişten ibaret olsun efendim desinler işte söyledik falanca şunu yaptı. Allah korusun böylesi kibirden yüce Rabbimize sığınıyoruz. Kesinlikle böyle bir düşünce yok. Biz öteden beri hep dediğimiz şudur; bu çocuklar bu gençler bizim geleceğimizi, teminatımızı, yarınımızı bunlar inşa edecek. Dolayısıyla bizler onları nasıl yetiştirirsek yarınlara nasıl hazırlarsak onlarda o yarınlarımızı öyle inşa edecekler. Bu açıdan gerçekten hele hele bu nesilde, bu devirde çok ciddi sıkıntı yaşadığımız bu asırda bu çocuklarımızı tabiri caizse hakkı bilen, sabrı tavsiye eden nesiller şeklinde yetiştirmek elbette ki, her birimizin bana göre boynumuzun borcu olması lazım. Özellikle biz gibi kurumların başında olan idarecilerin kesinlikle bu manada, bu nokta da elini de, kolunu da, gövdesini de taşın altına koymak zorundadır diye düşünüyorum. Rabbim inşallah her birimizi hayırda yarışanlardan eylesin, her birimizi inşallah hakkı bilip hakkı tavsiye edenlerden, sabrı bilip sabrı tavsiye edenlerden eylesin inşallah. Bu nokta da inşallah bizlere salih amel işleyenlerden eylesin. Allah sizlerden de razı olsun, bizleri böyle bir hizmete ortak ettiniz, geldiniz, gittiniz siz söylemeseydiniz biz belki çok farkında olmayacaktık. Ama bu çocuklarımızı geleceğe hazırlarken onların mekanlarını, yerlerini en iyi şekilde oluşturabilmek için o zemini en iyi şekilde hazırlayabilmesi için muhakkak maddi, manevi ne gerekiyorsa bugüne kadar ne yaptıysak daha fazlasını yapmak için gayret edeceğiz." dedi.
Aynı gün Arakonak Beldesinde de 4-6 yaş Kur’an Kursu açıldı. Solhan’da yapılan programdan sonra aynı heyet Arakonak’taki açılışa katıldı. Arakonak Belediyesinin desteğiyle açılan Kursun açılışı dualarla yapıldı. Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, hayır işlerine her zaman destek olacalarını belirtirken İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak ise, verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum