Advert
as

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansı Düzenlendi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansı Düzenlendi

Bingöl İl Müftülüğü tarafından “1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle tüm din görevlilerine İl Müftülüğü konferans salonunda konferans düzenledi.

Konferans Kur’an-ı Kerim, İstiklal Marşı ve ardından İl Müftü Vekili Hanife Miran’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç ve konuşmacı olarak Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Agah’ın yanı sıra müftülük personelleri ile Bingöl Merkez ve Köylerinde görev yapan personel katılım sağladı.

Müftü Vekili Miran “Tüm Din Görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Konferans’a katılımınız için tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz. Allah cümlemizi muvaffak eylesin.” dedi.

Daha sonra Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç Camiler ve Din Görevlileri Haftasının önemine değinerek; “Haftanın Ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Cami Kutsal mekandır, sohbettir, ilimdir, sevgidir, tevekküldür, arınmaktır. Cami sığınmaktır Cami anlamaktır. Cami kurtuluştur. Din görevlilerimiz Kadın-erkek , genç-yaşlı, zengin-fakir, amir-memur ayrımı gözetmeksizin toplmun bütün kesimlerine Din Hizmeti ulaştırma gayret ve heyecanını taşıyan muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlerdir.” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Agah ise “Siz Kıymetli hocalarımızla böyle güzel bir konferansta buluşmak elbette benim için çok güzel bir duygu. Her birimizin görevimizle ilgili çok anılarımız var. Bu anılarımız ile tecrübe kazanıyoruz. Tecrübelerimizle hayatımızı şekillendiriyoruz.” Cami ve din görevlisinin ehemmiyetine değindikten sonra Vefanın öneminden bahsetti.’’ Vefa’’ unutmamaktır, vefa insanın ufak tefek şeyleri problem etmeden daima Allah’a şükretmektir, vefa Allah’a olan vefamız ibadetlerle kendini gösterdiği kadar verdiği nimetlere şükürler etmektir.” İfadelerini kullandı.

Konferans İl Müftülüğünün ilahi korosunun seslendirdiği ilahiler ile son buldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum