Advert
as

TOPRAK, “ASIL GÖREVİMİZ O’NU GERÇEK MANADA KENDİMİZE ÖRNEK ALMAKTIR”

TOPRAK, “ASIL GÖREVİMİZ O’NU GERÇEK MANADA KENDİMİZE ÖRNEK ALMAKTIR”

İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrif etmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandilinin nasıl değerlendirilmesi gerektiği hususunda bilgilendirmede bulundu.


İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “17 Ekim Pazar gününü 18 Ekim Pazartesi gününe bağlayan gece, Yüce Rabbimizin   “Biz seni, ancak alemlere rahmet olarak gönderdik” duyurduğu Hz. Muhammed (sav)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilini idrak edeceğiz inşaallah. Mevlid-i Nebi vesilesiyle, Rahmet Peygamberinden bize miras kalan; merhamet, adalet, kardeşlik anlayışı, vefa ve diğer evrensel mesajlarını nefsimize, ailemize ve tüm insanlığa ulaştırmayı, hayatımıza hâkim kılmayı başarabildiğimiz ölçüde Mevlid-i Nebi anlamını bulacaktır. Gelin bu vesile ile Rahmet Peygamberini daha yakından tanımaya çalışalım. Kerim Kitabımız O’nu şöyle tarif ediyor: “Andolsun, Allah, Mü'minlere kendi içlerinden; onlara ayetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler.”  İnsanlık için bir lütuf olduğunu müjdelediği Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde: “Benimle sizin misaliniz ateş yakan ve o ateşe haşerat ve pervaneler düşmeye başlayınca da onları ateşten uzaklaştırmaya çalışan adamın misaline benzer. Evet, Ben sizin eteklerinizden tutup çekiyorum. Siz ise Benim elimden kurtulmaya çalışıyorsunuz.” buyurarak ümmetine ne kadar düşkün olduğunu, ümmetinin selametini ne kadar önemsediğini bize haber vermiştir. Yüce Rabbimiz “Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz O’na çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü'minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.” mealindeki ayet-i kerime ile Rahmet Peygamberinin ümmetine olan merhametini kullarına bildirmektedir.”
“...ALLAH ÇOK BAĞIŞLAYANDIR, ÇOK MERHAMET EDENDİR”
 Ümmet-i Muhammed olarak bizim de Peygamber Efendimize karşı vazifemiz O’nu hakkıyla tanımak, O’nun ümmetine olan sevgisini ve merhametini anlamak ve O’na karşı vefa borcumuzu yerine getirmeye çalışmak olduğunu söyleyen Müftü Toprak, “Yüce Rabbimiz ‘Andolsun, Allah'ın Rasûlünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.’ ‘Kim peygambere itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse, (bilsin ki) biz seni onlara bekçi göndermedik.’ mealindeki ayet-i kerimeler ile Efendimiz (s.a.s)’in gerçek manada tabi olmanın ve O’nu rehber edinmenin önemini belirtmektedir. Peygamber efendimizi anmak, O’nu anlamaya çalışmak, O’na salavatlar getirip mevlit merasimleri düzenlemek elbette ona olan vefa borcumuzun gereğidir. Fakat asıl görevimiz O’nu gerçek manada kendimize örnek almak ve hayatımızın her alanında O’na tabi olmaktır.  Cenab-ı Allah’ın ‘De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.’ buyurarak kendisine ittiba etmemizi emrettiği Hz. Muhammed (s.a.s.)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümünü idrak edeceğimiz bu mevlid kandili vesilesi ile O’nu her türlü işimizde kendimize örnek almayı başardığımız ölçüde Yüce Rabbimizin sevgisine ve rızasına nail olabiliriz. Bu vesile ile Rabbimize layık birer kul, habibi Hz. Muhammed Mustafa’ya layık bir ümmet olmamız niyazıyla Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, Mevlid-i Nebi’nin sene-i devriyesini İslam Alemi ve insanlık için hayırlara vesile kılmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum