Advert
as

OSMANGAZİ VE SOLHAN KARDEŞ İLÇE OLDULAR

OSMANGAZİ VE SOLHAN KARDEŞ İLÇE OLDULAR

Solhan Belediyesi ile Bursa Osmangazi Belediyesi’nin kardeş belediye olmalarından dolayı Bursa heyeti Solhan’a geldi. Solhan’da yapılan programda; birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yapıldı.


Bursa heyeti kardeş ilçe Solhan’ı ziyaret ederek hem Solhan’ı gezdiler hemde vatandaşlarla bir araya geldiler.
Bursa’nın Osmangazi ilçesi ile Bingöl’ün Solhan ilçesi kardeş ilçe oldular.
Solhan heyetinin Osmangazi ilçesine yaptıkları ziyarette protokoller imzalanırken, Osmangazi heyeti Solhan’a iadei ziyarette bulundu.
Solhan Belediyesi bahçesinde yapılan programa; Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Muhammet Müfit Aydın, Osman Mesten, Refik Özen, Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Mustafa Dündar, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı, Erdal Arıkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, AK Parti Bingöl İl Başkanı ile Solhan ilçe Başkanı, ilçe Belediye Başkanları, Osmangazi heyetine eşlik edenler ve Solhanlılar katıldı. 
Solhan’ın tanıtarak konuşmalarına başlayan ev sahibi Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, konuşmalarını şu ifadeler ile sürdürdü: “İlçemizin genel geçim kaynağı Doğu’da olduğu gibi bizlerinde tarım ve hayvancılık üzerinedir. Tabi son dönemde biz de buna katkı verebilme adına farklı girişimci müteşebisler bulmak suretiyle bölgemize getirdik, buralara yatırımlarını sağladık. Elhamdulillah şuan ilçemizde 630 kardeşimiz, tekstil atölyelerinde çalışmak suretiyle ailelerine katkı sağlıyorlar. Bizim hedefimiz de kalan sure içerisinde bu ve benzeri projelerin sayısını artırarak ilçemizde çalışan sayısını en az bin seviyelerine çıkartmak. Bunu yapabildiğimizde ben inanıyorum ki ilçemizin işsizlik sorununu minimize etmiş olacağız.”
Başkan Yıldız konuşmalarına Osmangazi ilçesi ile Solhan ilçesinin arasındaki tarihi köprüye değinerek şu ifadelerle konuşmalarını tamamladı: “Sözlerimin başında dile getirdiğim İlahi ferman ışığında zaten var olan ve bugün iki güzide ilçemiz arasında resmiyete dökülen kardeşlik ahdimize iştirak eden siz kıymetli haziruna bir kere daha teşekkür ederken Aziz şehitlerimizin kanıyla vatan kılınan bu topraklarda kardeşliğimiz daim, birliğimiz kaim olsun inşallah.”
“BU BÖLGE HALKI BURSA’DA, BİZ DE BURADAYIZ”
Bursalıların selamlarını ileterek konuşmalarına başlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediye Başkanımız tarihi süreç içerisinde gönül bağlarıyla Bursa arasında tarihi süreci anlatarak güzel bir bağ kurdu. Orta Asya’dan çıkmış Bursa’ya Bursa’dan yeni bir çıkış ile üç kıtaya yayılan bir milletin torunlarıyız. Bu tarihi süreç içerisinde bizlerin bu kardeşliğini bozmak isteyen değişik dönemler, değişik tarihi olaylar olmuştur fakat bu kardeşlik hiçbir zaman bozulmamıştır. Bu kardeşliği bozmak için tarihte olduğu gibi bu günde aynı düşünce ile bizlere karşı ciddi bir mücadele var. Bizlerin yapmış olduğu bu güzel çalışma bizlerin vatanına, milletine, kardeşlerine, birbirlerine sahip olması işte onların o saldırılarını engellemekte ve inşallah bundan sonraki süreçte de hiç bir zaman bizlerin kardeşliğine hiç bir zarar getiremeyeceklerine inanıyorum. Ne gerekiyorsa hep beraber bu bölge ile irtibat halinde olacağız. Çünkü bu bölge halkı Bursa’da, biz de buradayız. Orada zaten kardeşçe yaşıyoruz. Bu kardeşlik ülkenin ve bizlerin gönül coğrafyasının her tarafında olacak Allah’ın izniyle.” İfadelerini kullandı.  
“BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM HEP BERABER TÜRKİYE OLALIM”
Konuşmalarına ülke gündemini değerlendirerek başlayan Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ise, kardeş ilçe projesi hakkında şu ifadeleri kullandı: “Ben şu cümleyi söylüyorum; Allah birliğimizi beraberliğimizi gelecek noktasında yeni nesillere bırakma adına 2023 seçimleri noktasında ciddi anlamda bir gayret içerisinde olmalıyız. Ve bu birlik ve beraberliği ata yurdu Özbekistan’dan Bursa’ya Bursa’dan buraya nasıl birliktelik oluşturmuşsak bugün aynı şekilde Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ağabeyim ile bölgeye dokunan bu yapı bölgeye bu birlik, beraberlik ve kardeşlik noktasında ortaya koymuş oldukları bu görüş inşallah birliğimizi beraberliğimizi daha çok güçlendirecektir. Bu konuda bir olalım, iri olalım, diri olalım hep beraber Türkiye olalım.”
“AĞIZDAN ÇIKAN SÖZ KULAKTAN DÖNER, KALPTEN GİDEN SÖZ KALBE DE GİRER”
Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise şunları aktardı: “Bugün burada çok güzel bir birlikteliğe beraberliğe hep birlikte şahitlik ediyoruz. Rabbim her iki belediye başkanımıza da bundan sonra da bu birlikteliği daha da kavileştirme adına gerçekleştirecekleri tüm projelerinde yardımcısı olsun. Aslında Milletvekili arkadaşlarım bir çok şeyi ifade ettiler. Zaten Bingöl’de oy oranlarımıza baktığımız zaman bu ferasetiyle bugün gerek Bingöl, gerek Türkiye, gerekse küresel anlamda yaşanmakta olanları son derece titizlikle anlamış ve idrak etmiş durumda. Yani bazı yerler bazı topluluklar vardır onlara sözün sonunu getirmeye gerek yoktur. Bingöl’de böyle. Biz daha Bingöl’ü ihtilal anayasasının oylamalarından itibaren biliyoruz. Biz Bingöl’ü son 20 yılda sayın Cumhurbaşkanımızın hizmetlerine ve demokratikleşme adımlarına ve vesayet zincirlerini kırma sürecindeki mücadelelerine verdikleri destekten tanıyoruz. Bingöl insanı Türkiye için emsal teşkil edecek kararların altına imza attı hep. Bundan sonra gördüğümüz şu ki; bölgede artık safları sıklaştırmanın birbirimizi kucaklamanın kalbimizin sesini dinlemenin zamanı. Ağızdan çıkan söz kulaktan döner, kalpten giden söz kalbe de girer. Hakikat şudur ki bundan sonra daha fazla birbirimizle bir araya gelmek, birbirimizi daha fazla tanımak hissiyatına duygusuna kavuşmak, ulaşmak olmalıdır. Bu günde yapmakta olduğumuz şey esasen budur.”
Solhan Belediyesi Bahçesi’nde gerçekleşen programdan önce katılımcılar ilçe merkezini ziyaret edip vatandaşlar ile bir araya gelirken programdan sonra ise ‘Doğa Harikası’ Yüzenada’yı da ziyaret edip burada hatıra fotoğrafı çektiler.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum