Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDE "YURT DIŞI EĞİTİM VE YABANCI DİLİN ÖNEMİ" KONFERANSI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDE

Bingöl Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Yurt Dışı Eğitim ve Yabancı Dilin Önemi" konulu konferans düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Alkayış, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamuran Dilsiz, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Ayna ve Sosyal Bilimler MYO Öğretim Görevlisi Dr. Emrah Akyüz konuşmacı olarak katıldı. 
Konferansa ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Genel Sekreter Öğretim Görevlisi Mesud Öğmen, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. 
Konferansın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitimin yapılmasının ve bu vesileyle tekrar bilimsel ve kültürel programların başlamasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.   
Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Alkayış da öğrencilere kariyer planlaması aşamalarının neler olduğunu ve öğrencilerin bu konuda nelere önem vermeleri gerektiğini anlattı. . 
YLSY (Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencileri seçme ve yerleştirme) bursu ve İngilizce’nin önemi konusunda öğrencileri bilgilendiren Öğretim Görevlisi Dr. Emrah Akyüz ise özellikle dil öğrenmenin önemine değindi. Akyüz, "Yurtdışında eğitim almak isteyen ve kendini geliştirmek isteyen her öğrencinin mutlaka iyi bir İngilizce bilgisine sahip olması gerekmektedir." dedi.  
Doç. Dr. Adnan Ayna, İngiltere’deki eğitim konusunda öğrencilere bilgiler sunarak, konaklama ve yaşam standartları konusunda da tecrübelerini paylaştı. Ayna, öğrencilerin farklı bakış açılarına sahip olmaları gerektiğinde de dikkat çekerek iyi bir eğitimin yine iyi bir çalışmadan geçeceğini belirtti.  
Doç. Dr. Kamuran Dilsiz ise ABD’de eğitim konusunu işleyerek buraya gidecek öğrencileri hangi koşulların beklediğini ve gitmeden önce nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Doç. Dr. Kamuran Dilsiz ayrıca yurt dışında eğitimin kişiye pozitif değer kattığını ve ona iyi bir eğitim olanağı sunduğunu ifade etti. 

Konferans soru-cevap faslıyla son buldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum