Advert
as

ŞEHİT KABİRLERİNİN BAKIMI YAPILDI

ŞEHİT KABİRLERİNİN BAKIMI YAPILDI

Solhan ilçesi ve köylerinde bulunan şehit kabirlerinin bakımı yapılarak yıpranan bayrakları yenileri ile değiştirildi. Şehit kabirlerinin bakımı yapılarak yıpranan bayraklar yenilendi.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından şehit ailelerine, gazilere ve gazi yakınlarına düzenli olarak ziyaretler yapılıyor. Yapılan ziyaretler, ev ziyaretleri ile sınırlı kalmayıp kabir ziyaretlerine de son derece önem verildiği belirtildi. Bu kapsamda Hazarşah Köyü merkezi ve Aksakal Mezrası’nda yer alan şehit kabirleri Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelleri tarafından ziyaret edildi. Şehitlikte bakımı gerektiren alanların bakımı yapılarak yıpranan bayraklar yenileri ile değiştirilmiştir.
Konuyla ilgili bilgi veren Kurum Müdürü Seyfettin Özdemir;  "Şehit Yakınları ve Gazilere Hizmet Birimi  olarak İlde müdürlüğümüz İlçede kurumumuz olarak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize  hizmet veriyor, verdiğimiz hizmeti heyecanla yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.  Ailelerimiz ve yakınları ile yakından ilgilenmenin yanı sıra Şehit mezarlarımızı da unutmuyor, şükran borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek adına mezarlık bakımlarına ve bayrak değişimlerine önem gösteriyoruz. Bu kapsamda Hazarşah Köyü merkezi ve Aksakal Mezrası’nda  yaptığımız hane ziyaretlerinin yanı sıra Aziz Şehitlerimizin kabirlerini de ziyaret edip dualar ederek yıpranan bayrakları yenileri ile değiştirdik. Akabinde 20 Ekim 1992 tarihinde Aksakal’da şehit edilen 19 vatandaşımız adına yapılan Şehit Anıtının bayrağını değiştirerek anıt çevresinin bakımını yaparak gereken yerleri  onardık." ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum