Advert
as

BÜ'DE ÜÇ BİNANIN TEMELİ ATILDI

BÜ'DE ÜÇ BİNANIN TEMELİ ATILDI

BÜ Rektörü Çapak, “Üniversitemize ve şehrimize hizmet edecek binaların temellerini atıyoruz. Bugün bizim açımızdan anlamlı bir gün. Burada üç tane binamızın Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Arı Kompleksi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Üç binamız da ilimizi için, üniversitemiz için çok önemli çalışmalardır." dedi.

Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Arı Kompleksi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.
Bingöl Üniversitesi (BÜ) bünyesindeki üç yeni binanın temel atma törenine; TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Ak Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, BÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci, Genel Sekreter Öğr. Gör. Mesud Öğmen, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.
Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Üniversitemize ve şehrimize hizmet edecek binaların temellerini atıyoruz. Bugün bizim açımızdan anlamlı bir gün. Burada üç tane binamızın Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Arı Kompleksi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Üç binamız da ilimizi için, üniversitemiz için çok önemli çalışmalardır. Daha önce temelini attığımız ve şu an da faaliyette olana Hayvan Hastanesi, İslami İlimler Fakültesi binası ve yeni nizamiye girişimiz için ilerleyen dönemlerde açılışlarını yapacağız. Hayvan hastanesi; ilimiz ve bölgemize hizmet açısından çok önemli, ruhsatı alındı ve hayvanların tedavi ile bakım süreçleri başladı. İlimizde açılan SÜTAŞ ile birlikte bölgeye hitap ettiği için bölge hastanesi oldu diyebiliriz” dedi.
SADECE BİNGÖL’E DEĞİL, BÖLGEYE HİZMET ETMİŞ OLACAĞIZ
‘Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin sadece Bingöl’e değil, bölgeye de hizmet edeceğini belirten Rektör Çapak, “Hastanede 2 blok, 102 tedavi ünitesi bulunmakta ve her türlü diş tedavisi yapılmış olacak. Dolayısıyla hemşerilerimiz diş tedavisi için il dışına gitmemiş olacaklar. İnşallah hastanemizi iki yıl içerisinde tamamlamış olacağız.  Bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Dr. Cevdet Yılmaz’a, valimize, milletvekilimize, belediye başkanımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.
“ÇOK ÖNEMLİ BİR ANA ŞAHİTLİK EDİYORUZ”
Temel atma törenine katılan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; “Çok önemli tesislerimizin açılışına şahitlik yapıyoruz. Üniversitemiz her geçen gün akademik ve fiziki olarak büyümeye devam ediyor ve bu da bizi mutlu ediyor. Temeli atılacak olan Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Arı Kompleksi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binasının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Törende konuşan AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, “Bingöl Üniversitesi’nin gelmiş olduğu bu seviye, bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Bugün 16 bine yakın öğrenci ve Bin 300’e yakın çalışanıyla, eski dediğimiz üniversitelerin seviyesine gelmiş durumda. Bizlere üniversitenin gelişimi konusunda ne düşerse her zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.
“BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞMEKTE VE GELİŞMEKTE OLAN BİR ÜNİVERSİTE”
Bingöl Üniversitesi’nin kurulduğu ilk günden bugüne değişmekte ve gelişmekte olan bir üniversite olduğunu belirten Vali Ekinci, “Bingöl Üniversitesi; başarılı öğrencileri ve ciddi akademik kadrosuyla Bingöl’de önemli bir yere sahiptir. Üniversitenin gelişiminde emeği olan başta TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz’a, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak’a ve değerli akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yapıldığında ilimize büyük bir değer katacaktır. Sağlık alanında Bingöllü hemşerilerimizin il dışına çıkmadan tedavilerini olabilecekleri bir tesise kavuşmuş olacağız” şeklinde konuştu.
“BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ, BİRÇOK ÜNİVERSİTEYE ÖRNEKTİR”
Bingöl Üniversitesi’nin olağanüstü bir büyüme hızı ile geliştiğini ifade eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz, “Bingöl Üniversitesi pek çok üniversiteye örnektir. Bingöl Üniversitesi ile iftihar ediyoruz. Bingöl Üniversitesi Bingöl’ün gelişiminde kalkınmasında ve her bakımdan ileriye gitmesinde öncü rol oynayan bir kurumumuzdur.  Üniversiteyi; sadece eğitim kurumu olarak görmüyoruz, aynı zamanda araştırma kurumu, kalkınma kurumu olarak görüyoruz. Özellikle yerel kalkınmanın, bölgesel kalkınmanın öncü kurumlarından biri olarak görüyoruz. Bir taraftan bilgi birikimiyle nitelikli kadrolarıyla, gerek yetiştirdiği insanlarla gerekse iş birliği yaptığı kesimlerle kalkınmanın öncüsüdür üniversite” dedi. 
Üniversitenin gelişiminde rol oynayan başta Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'a, akademisyenlere, idari çalışanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyleyen Yılmaz, “Bugün itibariyle Bingöl Üniversitesi büyümenin ötesinde kalite göstergeleriyle de göz dolduran bir üniversitedir.  İnanınca başarıyorsunuz. Buralarda üniversite olmaz diyenlere en güzel cevap geldiğimiz bu noktadır. Gelsinler görsünler” şeklinde konuştu.
Program, toplu temel atma töreni ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum