Advert
as

‘İSLAM İÇİN TEK ÖLÇÜ MÜSLÜMAN OLMAKTIR’

‘İSLAM İÇİN TEK ÖLÇÜ MÜSLÜMAN OLMAKTIR’

Yetimler Vakfı Bingöl İl Temsilciği tarafından ‘İslam’da Kardeşlik’ temasıyla düzenlenen programda konuşan Yetimler Vakfı gönüllüsü Elif Dursun, Müminlerin ancak kardeş olduğunu vurgu yaparak, “İslam için tek ölçü Müslüman olmaktır” dedi.

Yaptıkları yardım faaliyetleriyle ismini sıkça duyuran Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), Bingöl İl Temsilciliği, ‘İslam’da Kardeşlik’ temasıyla program düzenledi.
KUR’AN, SÜNNET VE SELEF–İ SALİHİNİN YOLUNU ESAS ALMAK GEREKLİ
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Yetimler Vakfı gönüllüsü Elif Dursun, Mü’minlerin ancak kardeşler olduğuna vurgu yaparak, “Kur’an, sünnet ve selef–i salihinin yolunu esas almak, İslami bir toplumun uzvu olarak yaşamak ve değişen şart ve ortamlarda İslami duruşundan ödün vermemek Allah Teâlâ’nın büyük lütuflarındandır. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de Hucurat Suresi 10.ayette ‘Müminler Ancak Kardeştir’ diye buyurmaktadır. Yine Konu ile ilgili olarak Resulullah (s.a.w) bir hadisi şeriflerinde, “Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslüman’dan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslüman’ın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.” (Buhârî, Mezâlim 3; Müslim, Birr 58.) diye buyurmaktadır” dedi.
ENSAR VE MUHACİR KARDEŞLİĞİNİ YENİDEN TESİS EDELİM
Üstünlüğün takvada olduğunu ifade eden Dursun, “İslam kardeşliği ırk, renk, dil, kavim, sınıf, sınır ayrımını tanımaz, İslam için tek ölçü Müslüman olmaktır. Her kim Müslüman ise dili, ırkı, rengi, kavmi, mertebe ve mevkisi ne olursa olsun, Müslüman için kardeştir ve hepsi aynı haklara sahiptir. Üstünlük Takvayladır. Öyle ise gelin bizler de Allah rızası için kardeşler olalım. Resulullah (s.a.w) Medine’de Ensar ve Muhacir kardeşliğini nasıl tesis ettiyse, gelin bizler de Türk-Kürt, Arap, Fars, Acem demeden, herhangi bir mezhep ve meşrep ayrımı yapmadan Allah rızası için kardeşler olalım. Bugün bu kardeşliği tesis etmeye her zamandan daha çok ihtiyacımız var. Eğer Allah’ın izni ile bunu yapabilirsek; Suriye’ye, Irak’a, Myanmar’a, Filistin ve mazlum ile mustazafların yaşadığı bütün beldelere huzur ve adalet gelir inşallah. Rabbim bu şuur ve bilinç içerisinde olmayı cümlemize nasip eylesin” diye konuştu.
Program Gülsüm Gönül’ün okuduğu dua ve yapılan ikramlar ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum