Advert
as

“ŞEHİTLER BİZİM KUTSALIMIZDIR”

“ŞEHİTLER BİZİM KUTSALIMIZDIR”

'İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'e gelir gelmez bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı. Vatandaş, 'Bu kadın beni mahkemeye verdi, ben ceza almışım. Şuan cezaevine gireceğim' dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Şehit yakınına küfür etmesi sebebiyle Bingöl’de düzenlenen Şehide Saygı Mitinginde Şehitler bizim kutsalımız’dır denildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, birtakım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e geldi. Merkez Genç Caddesi saat kulesi önünde karşılanan Akşener, parti otobüsünden iner inmez bir vatandaştan tepki gördü.
Akşener'in kendisini mahkemeye verdiğini iddia eden vatandaş, “Bu kadın beni mahkemeye verdi, ben ceza almışım. Şuan cezaevine gireceğim” dedi. Tepkisini sürdüren vatandaş, “Hakaret etmedim, küfür etmedim. Bir de utanmadan halktan oy istiyorsun” diyerek, Akşener'in korumaları ve güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırıldı.
Daha sonra esnafları ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, “Ben 23 aydır esnaf geziyorum. Şehir şehir ve burada biz partimizi övüp propaganda yapmıyoruz. Başka partileri yermiyoruz. Özne sizsiniz, beni takip eden basın mensupları kanalıyla da dertlerinizi önce kamuoyuna, sonra ben konuşmama, milletvekili arkadaşlarımız soru önergesi, kanun teklifi gibi kamuoyuna mal ediyoruz. Size dikkat çekmek gibi bir sistemimiz var. Yani özne de ses de sizsizsiniz” şeklinde konuştu.

İYİ Parti heyetinin Bingöl ziyareti sırasında Genel Başkan Meral Akşener'e tepki gösteren şehit yakını Tahir Gümren'e küfür ettiği anlar kameralara yansıdı. 

LÜTFÜ TÜRKKAN MÜDAHALE ETTİ
Gümren 'in sesini artırmasının ardından polis ekipleri devreye girerek şehit yakınını bölgeden uzaklaştırdı. Ancak bu sırada İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan elini şehit yakınının omzuna atarak bir süre beraber yürüdü. Bu sıralarda ikili arasında dikkat çeken diyaloglar yaşadı. Gümren derdini anlatırken, Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfür ettiği duyuldu.

YAYINLADIĞI VİDEO İLE ÖZÜR DİLEDİ
Hakkındaki tepkilere karşılık Türkkan, paylaştığı bir video ile küfür ettiğini kabul ederek, özür diledi. Sosyal medyada hakkında "Görevden alınsın" kampanyası başlatılan Türkkan'la ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

GÖREVİNDEN ALINDI
Ağır eleştirilerin ardından İYİ Parti, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ı görevden aldı. Türkkan'ın yerine geçecek isim, Meclis'te gerçekleştirilecek grup başkanvekilliği seçimlerinin ardından belli olacak.

Başta Bingöl’de olmak üzere Şehit aile dernekleri,siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların gerek sosyal medya gerekse basın aracılığıyla tepkileri devam ederken 7 Kasım Pazar günü Bingöl Genç caddesinde Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği tarafından düzenlenen ve çok sayıda Bingöllünün katıldığı “Şehide Saygı Mitingi” düzenlendi.

LÜTFÜ TÜRKKAN’I KINIYOR VE LANETLİYORUZ
Düzenlenen “Şehide Saygı Mitingi”nde konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BİŞHAK Başkanı Naim Tan, “İki gün önce ilimizde İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan şehidimizin abisine karşı ağza alınmayacak, mesnetsiz, seviyesiz ve ahlaksızca söylemlerde bulunarak, şehit ailemize hakaret etmiştir. Biz bugün burada Bingöl halkı olarak Bingöl’deki şehit ailemizin nezdinde bütün şehit ailelerimize ve gazilerimize sahip çıkmak, bu ahlaksızca söylemlere karşı tepkimizi ifade etmek ve kınamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Görevi, makamı, mevkisi ne olursa olsun hiç kimse şehit ailelerimize ve gazilerimize hakaret etme hakkına sahip değildir. Şehit ailelerimiz bizlere şehitlerimizin emanetleridir. Biz bu emanetlere gözümüz gibi bakar ve koruruz. Şehit ailemize terbiyesizce söylemlerde bulunan Lütfü Türkkan’ı Bingöl’den bir kez daha kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.

ŞEHİTLER BİZİM KUTSALIMIZDIR
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen de, “Biz şehit aileleri siyasi malzeme değiliz. Kimse bizi siyasetin içine de çekmeye kalkmasın. Tahir kardeşimiz bütün siyasi partilerin olduğu gibi İYİ Parti de o gün Bingöl’e gelerek her siyasi parti gibi siyasi propaganda yaparken geçmişte Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yapacağız söylemlerinden dolayı Siirt’e gidip bir HDP’linin ’burası Kürdistan’dır’ söylemlerine tepki göstermek için Tahir kardeşimiz bir seçmen olarak bir vatandaş olarak kendilerine tepki göstermiştir. Lütfü Türkkan yaşananlar kameralara yansıyınca bu defa yalancıktan özür diledi. Kimden özür diledi biliyor musunuz? Ne şehit ailemizden diledi ne de cesur Bingöl halkından özür diledi. Gitti kendi genel başkanından özür diledi. Biz senin bu özrünü bu ettiğin küfürleri milyonca defa iade ediyoruz. Bingöl’den sana milyonca defa lanet ediyoruz. Bizim İYİ Parti’den beklentimiz derhal meclisteki bütün görevlerinden istifa ettirilmesidir. Şehitler bizim kutsalımızdır” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum