Advert
as

DEMİR’DEN AKŞENER’E VE MECLİS’E ÇAĞRI: GEREĞİNİ YAPIN!

DEMİR’DEN AKŞENER’E VE MECLİS’E ÇAĞRI: GEREĞİNİ YAPIN!

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Bingöl’deki temasları sırasında bir vatandaşın düşüncesini eleştirel bir yaklaşımla beyan etmesi üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın yaptığı hakaret için Akşener’e ve Meclis’e çağrıda bulundu.

Hür Dava Partisi Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, söz konusu hakaret ile halkın kırmızı çizgisinin çiğnendiğini hatırlatarak, tahammül gösterme kabiliyeti zayıf karakterlerin halkı temsil edemeyeceğini dikkatleri çekti.

Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz gün İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral AKŞENER’in Bingöl’deki temasları sırasında bir vatandaşın düşüncesini eleştirel bir yaklaşımla beyan etmesi üzerine parti yetkilisi de olan bir milletvekilinin yaptığı hakaret, akl-ı selimin asla kabul etmeyeceği türdendir. Zira hiçbir gerekçe bir insanın namus ve şerefine hakaret etmek için mazeret olarak kabul edilemez. Bingöl’deki hadise ile halkın kırmızı çizgisi çiğnenmiştir. Malum zat, milletin namusuna hakaret etmiştir. Yaşananlar kameralara da yansımış ve halkımız tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Siyasetçilerin halkın inancına, değerlerine ve kutsallarına saygılı olmaları gerekir. Siyasi görüşü farklı olan insanların şiddet ve hakaret içermeyen eleştiri ve tepkilerine tahammül etmek siyaset ahlakının bir gereğidir. Duygularını kontrol edemeyen ve tahammül gösterme kabiliyeti zayıf karakterler halkı temsil edemez. Halkın kırmızı çizgilerini çiğneyen malum kişi olayın duyulmasından sonra partisinden ve siyaset kurumundan özür dilemiş ancak her ne hikmetse hakaret ve küfürler savurduğu vatandaştan özür dilememiştir. Bu yaklaşım “Özrü kabahatinden büyük” sözünün vücut bulmuş halidir. Vatandaşa hakaret eden bu kişi eğer gerçekten samimi ise kuru bir özürle meseleyi geçiştirmemeli ve hak etmediği bütün makamları terk ederek derhal istifa etmelidir. İyi parti genel başkanı da partisinin bir yöneticisinin, üstelik hayatta olmayan bir kadına yönelik yapılan bir çirkinliğe bir kadın olarak tavrını net olarak ortaya koymalı ve söz konusu kişi hakkında gereğini yapmalıdır. Son olarak meclisi de bu tür olaylar karşısında en üst perdeden tavır almaya ve halkın kutsallarına yönelik hakaretlere karşı etkili yaptırımlar uygulamaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum