Advert
as

YÜZDE 50 HİBEYLE DAMIZLIK KOÇLAR YETİŞTİRİCİLERE DAĞITILDI

YÜZDE 50 HİBEYLE DAMIZLIK KOÇLAR YETİŞTİRİCİLERE DAĞITILDI

2019 yılında Bakanlık tarafından yüzde 50 hibe desteği ile yaptırılan ve Türkiye'de Tokat ilinden sonra ikinci olarak Bingöl'de kurulan Damızlık Koç ve Teke Merkezi, Doğu Anadolu Bölgesinde tek olma özelliğine sahip bu tesiste yetiştirilen damızlık koç ve tekeleri satın alan yetiştiricilere 2020 yılından itibaren yüzde 50 hibe desteği verilmektedir.

Dağıtım töreninde konuşan Bingöl İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Merkez Birliği Üyesi Ali Kaysadu "Bizim birlik olarak asıl amacımız yetiştiricilerimize faydalı olmaktır. Burada yetiştirilen damızlık hayvanlarımızın yetiştiricilerimizin damızlık ihtiyacında kullanılması hedeflenmektedir. Memnuniyet verici sonuçları görmek de bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu vesileyle bu tesisin kurulmasından itibaren yetiştirilen damızlık hayvanların desteklenmesine kadar olan tüm süreç boyunca büyük desteklerini gördüğümüz başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere İl Müdürümüze, ekibine ve projenin başarılı olmasına vesile olan yetiştiricilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Birlik Başkanının ardından konuşan İl Müdürü Burhan Bahadır "Tesisimiz 2019 yılında Bakanlığımızın desteği ile kurulmuş, 2020 yılında bu tesiste yetiştirilen 500 baş damızlık koç ve tekeyi satın alan yetiştiricilerimize yüzde 50 hibe desteği verilmiştir. Bakanlığımız 2021 yılında projenin kapsamını genişleterek Van, Iğdır, Erzurum, Erzincan ve Muş illerindeki yetiştiricilerin de tesisimizden faydalanmasını sağlamıştır. Bu kapsamda 2021 yılı temmuz ayında Bingöl'deki yetiştiricilerimize 516 baş, Muş ilindeki yetiştiricilere 54 baş, Erzurum ilindeki yetiştiricilere 45 baş ve Iğdır ilindeki yetiştiricilere 5 baş olmak üzere çevre illere toplam 104 baş damızlık koç dağıtımı yüzde 50 hibeli olarak gerçekleştirilmiştir. Bugün yine ilimizdeki 39 yetiştiricimize 207 baş Morkaraman ırkı damızlık koç dağıtımını yüzde 50 hibeli olarak gerçekleştireceğiz. Bu tesisin kurulması ve günümüze kadar dağıtımı gerçekleştirilen toplam 1.327 baş damızlık koç ve tekenin toplam yatırım tutarı 4.048.891 TL olup verilen toplam hibe miktarı 2.024.445 TL dir. Burada bir hususu daha dile getirmek istiyorum. Bu proje kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen Damızlık Koç ve Tekeler, ilimizde 2015 yılında başlatılan Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi kapsamında ıslah edilmiş elit sürülerden seçilen ve İl Müdürlüğümüz tarafından sağlık kontrolleri yapılmış hayvanlardır. Hem ıslah projelerimiz hem de damızlık koç teke dağıtım projelerimizle birlikte ilimiz başta olmak üzere bölgemizde küçükbaş hayvancılıkta et ve süt verimini artırmak, yapağı kalitesini artırmak, hayvan hastalıklarını azaltmak, daha sağlıklı ve üstün özelliklere sahip sürüler oluşturmak hedeflenmektedir. Bu konuda da son 5 yılda verilen desteklerle birlikte önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etmek istiyorum. Ben burada dağıtımını gerçekleştireceğimiz damızlık hayvanların, bu tesisin ve Bakanlığımız tarafından ilimiz başta olmak üzere bölgemize ve ülkemize yapılan yatırımların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu yatırımların gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Kadir Ekinci Beye, Bingöl Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz Beye, Bingöl Milletvekili Sayın Feyzi Berdibek Beye, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli Beye ve Milli Tarım-Güçlü Yarın vizyonuyla ufkumuzu açan, her daim desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye teşekkürlerimi ve saygılarımı arz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum