Advert
as

SOLHAN’DA 2 BİN FİDAN DİKİLDİ

SOLHAN’DA 2 BİN FİDAN DİKİLDİ

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olması sebebiyle 81 il ve ilçelerinde olduğu gibi ilçemizde de fidanlar toprakla buluştu. Düzenlenen ağaçlandırma programıyla 2Bin adet fidan dikimi gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” fidan dikim kampanyası kapsamında, ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla tüm Türkiye de olduğu gibi İlçemizde de kara çam, sarı çam, mavi ladin, sedir ve badem çeşitlerinin olduğu toplam 2 bin fidan dikimi yapıldı.

İlçe Kaymakamı Muhammed Çetin’in katılımıyla Dilektepe Köyü Yazmalı mezrası- Çıkrıklı mezrası yol ayrımı 1.kilometresinde bulunan alanda 11 Kasım 2021 günü saat 14.00’de fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Programa Kaymakam Muhammed Çetin’in yanı sıra Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, kurum amirleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BU DİKTİĞİMİZ AĞAÇLAR, GELECEĞİMİZE NEFES OLUR
Günün anlam ve önemine dair açıklama yapan İlçe Kaymakamı Muhammed Çetin, “Bugün de geçmiş yıllarda olduğumuz gibi ağaç etkinliğimizi yerine getirdik. İnşallah bu diktiğimiz ağaçlar, geleceğimize nefes olur. Çocuklarımıza, bize eşlik eden tüm büyüklerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah ilerleyen yıllarda da aynı etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi

SOLHAN’IMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise,“Bugün fidanları toprakla, umutları yarınla buluşturma günü, 11.11.2021 Milli Ağaçlandırma Günü 252 milyon fidan dikimi için bizde Solhan olarak burada Dilektepe köyümüzde üzerimize düşeni yaparak fidanlarımızı diktik. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımızla birlikte inşallah fidanlığımız, ormanımız Solhan’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bundan sonra da bize düşen hep birlikte el ele verip bu ormanımızı korumak, geleceğe taşımak. İnşallah bunu da bütün Solhan olarak birlikte yapacağız.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ
Solhan Orman İşletme Şefi Mehmet Döner ise yaptığı açıklamada, “Değişen iklim koşulları nedeniyle ekonomik, ekolojik, sosyal yönden ormanlarımızı korumak ve gelecek nesillerimize aktarmak için öncelikle Milli Ağaçlandırma gününü ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza Şükranlarımızı sunuyoruz. Bu seferberliğin başlanmasında etkili olan Tarım Orman Bakanımıza, Orman Genel Müdürlüğümüze kamu kurum kuruluşlarımıza ve bu etkinliğe katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı bildiriyorum.” İfadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum