Advert
as

BELEDİYEYE KAYNAK AKTARACAK PROJE!

BELEDİYEYE KAYNAK AKTARACAK PROJE!

Solhan Belediye’sinin ‘Yenilenebilir Enerji’ ile belediyenin enerjisini karşılayacaklarını aynı zamanda belediyeye gelir sağlayacağını belirten Yıldız, Enerjinin önemine vurgu yaparak Solhan Belediyesi’nin ciddi enerji giderlerinin olduğunu ve bunun da bu proje ile karşılayacaklarını aktarıp ayrıca belediyeye kaynak aktaracak bir proje uyguladıklarını söyledi.

Solhan Belediyesi, bu yıl Boğlan Mahallesi yamacına yerleştirdiği ve yakın zamanda enerji üretimine başlayacak olan güneş enerji panelleri sayesinde önemli gelir sağlamayı hedefliyor.
Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, proje hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. 
Solhan Belediye’sinin ‘Yenilenebilir Enerji’ ile hem belediyenin enerjisini karşılayacaklarını aynı zamanda belediyeye gelir sağlayacağını belirten Yıldız, şu açıklamalarda bulundu: “Günümüzde enerji artık önemli bir noktadır. Belediyelerin enerji konusunda cidden maliyetleri çok fazla. Özellikle Solhan Belediyemizin 4 adet su kuyusu var. Yazın biz bunları 7/24 esaslı çalıştırıyoruz. Yaklaşık olarak 120 bin TL aylık elektrik faturamız geliyor. Yıla böldüğünüzde Solhan belediyesi yaklaşık 1 milyon 500 bin elektrik faturası ödüyor. Enerji günümüzde artık olmazsa olmazlardandır. Özellikle yenilenebilir güneş enerjisiyle alakalı bir çalışma başlattık. En azından hiç bir kazancı olmazsa bile belediyemizi bu fatura yükünden kurtarabilirsek çok büyük bir başarıdır. Bir kaç kurumla irtibata geçip istişare ettik en nihayetinde vakıf katılımdan bir kredi kullandık. Kredimiz; belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmayacak şekilde 60 ay boyunca vakıf katılım orayı çalıştıracak 60 ay sonunda orası tamamen Solhan belediyesine geçmiş olacak. Solhan Belediyesi hem tükettiği enerjiyi karşılamış olacak hem de onun dışında yılda en az 1 milyon civarında da gelir sağlayacak. 

BELEDİYEYE KAYNAK AKTARACAK PROJE!
Başkan Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizim kullandığımız enerji 540 kV bunun bize sağlayacağı enerji yaklaşık 1 mV 973 kV'dir. Dolayısıyla bizim kullandığımızın dışında kalanı da inşallah anlaşmalı olduğumuz Fırat Elektrik kurumuna aktarılacaktır. Böylece belediyemizi hem elektrik külfetinden kurtarmış olacağız hem de Belediyemiz bu manada artıya geçmiş olacak. Yaklaşık yıllık en az 1,5-2 milyon civarında Solhan Belediyesi kâra geçmiş olacak. Günümüzde Belediyeler artık zor şartlarda hizmet ediyor. Özellikle bizim bölgelerde gelir yok denecek kadar az. Böyle olunca bizim bu ve benzeri projeleri hayata geçirmek için muhakkak bir gayret/çaba sarf etmemiz lazım.  Tabi şuan 1mV ama bunu 4-5 mV'a çıkartmak için çalışmamız var. Yine Avrupa Birliği üzerinden bir hibe arıyoruz bir hibe bulduğumuzda da burayı en az 4 mV'a çıkartıp ciddi manada Solhan Belediyesini rahatlatacak ve oradan bir gelir sağlayacak. O gelirle de inşallah Solhan'ımıza çok da iyi ve kaliteli hizmet sunmuş olacağız. Bir çok belediye artık altyapı-üstyapı belediyeciliğinden kendini kurtarmak zorunda. Günümüz belediyeciliği artık altyapı-üstyapı ile olmuyor. Sosyokültürel Belediyeciliğinin yanında bir de belediyenin maliyetini düşürecek projeler hayata geçirmek gerekir. Dediğim gibi Belediyemizin elektrik giderlerini oradan karşıladığımız gibi aynı zamanda Belediyemize de kaynak aktaracak bir projedir. Bu projemizi inşallah 15 gün içerisinde bitirmiş olup ileti hattına elektriği vermiş olacağız. projemizin Solhan'ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” 

'DOĞA DOSTU, YEŞİL DOSTU YENİLENEBİLİR ENERJİ'
Başkan Yıldız, Yenilenebilir Enerjinin sağlık açısında zararlı olduğu yönünde yapılan eleştirilere şu açıklamayı yaptı: “Bu konuda maalesef vatandaş yanlış bilgilendirilmişti. İsmi üzerinde 'Doğa dostu, yeşil dostu yenilenebilir enerji' diye. Kesinlikle cebimizde taşıdığımız telefon kadar bir zararı yok. Zaten yeni dönemde devlet diyor araziyi kullanmayalım bu projeleri binaların çatılarına yerleştirelim. Şimdi zararı olan bir şeyi getirip binaların çatılarına yerleştirmek mümkün mü. Asla bir zararı yok. Böyle bir zararı olsa inanın en başta ben karşı çıkar ve o projeyi oraya koymazdım. Maalesef ortada dolaşan kirli bilgiler var o kirli bilgiler neticesinde de insanlar böyle düşünüyorlar. En nihayetinde onlarda araştırdılar gördüler ki kabul ettiler. Elhamdulillah projemiz bitti. Solhan Belediyesi güzel bir tesise kavuşacağı gibi ciddi manada da elektrik giderini sıfırlamış olacak ve bu da Solhan Belediyesi için güzel bir proje oldu.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum