Advert
as

BİK GENEL MÜDÜRÜ BÖLGE BASINI İLE BULUŞTU

BİK GENEL MÜDÜRÜ BÖLGE BASINI İLE BULUŞTU

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, basın sektörünün gelişimine yönelik gerçekleştiren istişare toplantıları kapsamında Diyarbakır Şube Müdürlüğüne bağlı Batman, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt ve Şırnak illerinde günlük olarak yayın yapan gazetelerin muhabir ve temsilcileriyle bir araya geldi.


Toplantıda konuşan Duran, pandemi sürecinde Basın İlan Kurumu olarak gazetelere sağladığı desteklere dikkat çekerek; “gazetelerin ayakta kalmasını istiyoruz, yerel gazeteler demokrasinin kılcal damarlarıdır, pandemi nedeniyle dünya genelinde büyük sıkıntılar yaşandı, olabildiğince gazetelere destek sunmaya çalıştık” dedi.
“GAZETECİLİK KÜLTÜRÜ İNTERNET MEDYASINA AKTARILMALI”
Yalan haber yayılımından rahatsızlık duyduklarını ve internet medyasında doğru haber kültürünü oluşturmak için çaba harcadıklarını ifade eden Duran, “Dünya değişiyor, biz de bu değişime adapte olmalıyız” dedi.
İnternet medyasındaki bilgi kirliliğinden rahatsız olduğunu her fırsatta dile getiren Duran; bu dezenformasyonun önüne geçmek için gazetecilik ilkelerinin, internet haberciliği yapanlara doğru aktarılması gerektiğini, aksi takdirde bu sitelerin trafik almak için mesleğin gereklerini yerine getiremeyeceklerini söyledi.
Dijital yayıncılığı layıkıyla yapanların olduğunu da sözlerine ekleyen Genel Müdür Rıdvan Duran; gazetecilik kültürünün internet ortamına aktarılmasının önemine değindi.
Yapılan haberlerde, gazetelerin hukuki ve mali sorumlulukların da olduğunu ifade eden Duran, “İnternet medyasında haberi doğrulatma sorumluluğu yok denecek kadar az. Bu işin üstesinden gelecek olan biziz. Gazeteciler olarak mesleki etik ve ilkelerin internet medyasına taşınması da bizim sorumluluğumuz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı soru – cevap şeklinde interaktif olarak devam etti.
Diyarbakır’da gerçekleştirilen organizasyonda Duran’a; BİK Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, BİK İlan Müdürü İdris A. Çam, BİK İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk, BİK Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Faruk Kaya ve BİK Diyarbakır Şube Müdürü Osman Başeğmez eşlik etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum