Advert
as

BOZÜYÜK İLÇE MÜFTÜSÜ TOPAL, BİNGÖL İL MÜFTÜSÜ OLARAK ATANDI

BOZÜYÜK İLÇE MÜFTÜSÜ TOPAL, BİNGÖL İL MÜFTÜSÜ OLARAK ATANDI

Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Bingöl İl Müftülüğüne Mustafa Topal’ın ataması Resmi Gazetede yayımlandı.


Bilecik ili Bozüyük İlçe Müftüsü olarak görev yapan Mustafa Topal, 20.11.2021 tarihli resmi gazetede yayımlanan 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Bingöl İl Müftüsü olarak atandı.
Mustafa Topal kimdir?
1963 tarihinde Aksarayda dünyaya gelen Mustafa Topal, İlk tahsilini kendi köyü olan Aksaray merkeze bağlı Boyalı'da yaptı. 1983 yılında Niğde'de İmam Hatip Lisesini tamamladı. 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1988 yılı Ocak ayında Antalya Gebizli Eğitim Merkezi'nde kursiyer İmam-Hatip olarak ilk görevine başladı.
Topal, Aynı yıl Mart ayında Konya İli Ilgın İlçesi’ne Vaiz olarak atandı. Vaizlik görevi esnasında hafızlığını tamamladı.  1992 yılında Aksaray İli Sarıyahşi İlçesi’ne Müftü olarak atandı. 1996 yılında Almanya’ya Din Görevlisi olarak görevlendirildi. 2002 yılında Almanya dönüşü Gümüşhane Müftü Yardımcılığına atandı. 2004 yılında Mersin İli Bozyazı İlçesi’ne,  2007 yılında aynı İl Erdemli İlçesi’ne, 2012 yılında da Antalya İli Alanya İlçesine atandı. 03/08/2018 tarihinde Bozüyük İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.20 Kasım 2021 tarihinde ise yayımlanan kararname ile Bingöl İl Müftüsü olarak atandı. Müftü Topal, Evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum