Advert
as

‘YENİ BİR İNSAN VE YENİ BİR TOPLUM'

‘YENİ BİR İNSAN VE YENİ BİR TOPLUM'

Öğretmenler Günü ile ilgili bir açıklama yapan Vali Ekinci: “Bugün, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesi, çağın şartlarına göre yetiştirilmesi ve kadim değerlerimizle tanıştırılması görevini üstlenen istikbalimizin mimarı, fedakarlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimizin gününü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.”

Vali Kadir Ekinci,  “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Vali Ekinci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesi, çağın şartlarına göre yetiştirilmesi ve kadim değerlerimizle tanıştırılması görevini üstlenen istikbalimizin mimarı, fedakarlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimizin gününü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Büyük bir hızla değişen ve dönüşen günümüz dünyasında mutlu birey, toplumsal barış ve huzur, büyük ve güçlü Türkiye gibi hedeflerimize ulaşmak için eğitim ve öğretim her zamankinden daha önemlidir. Ulusal ve uluslararası ilişkilerde eğitim artık stratejik bir öneme haiz olmuş ve bu konuda kendini yenilemeyen ülkeler domino etkisi misali diğer konularda da geri kalmaktadırlar. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil, bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bizler için her biri ayrı birer değer olan öğretmenlerimiz bir irfan ordusu misali bilgiyi hakikat ve adalet adına kullanmayı öğreterek büyük bir görev ifa etmektedirler. Toplumlar bilge insanları ile anılırlar. Tarih bilgiyi ve niteliği temsil eden insanlar üzerinden şekillenir. Gerçek mutluluk ve saadet bilgelik üzerinden elde edilir. En önemli gücümüz, yetişmiş, donanımlı, kalifiye insanımızdır. Bizlere bu imkanı sağlayanlar da her biri birer yıldız olan öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin her türlü zor şartlar altında olduğu gibi Kovid-19 ile mücadele sürecinde de mesleklerini icra etmek ve topluma faydalı bir nesil yetiştirmek için ortaya koydukları çaba takdire şayandır. Bu açıdan öğretmenlik, maddi bir karşılıkla ölçülemeyecek kadar asil ve değerli bir meslektir. İnşallah ülkemiz ve insanımız, bilgiyi merkeze alarak her daim kendini yenileyen, fikri ve vicdanı hür, açık ufuklu öğretmenlerimiz sayesinde muasır medeniyetler hedefine yürümeye devam edecektir. Bu duygularla; yurdumuzun dört bir yanında ‘yeni bir insan ve yeni bir toplum' inancı ve hedefi ile çalışan tüm öğretmenlerimizin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur temenni ediyor, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum