Advert
as

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ düzenlenen program ile kutlandı. Solhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Kaymakam Çetin, Öğretmenlere yüklenen özel bir anlam olduğunu, öğretmenler günü de bunun tezahürü olduğunu belirtti.


Solhan’da ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ Solhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile kutlandı.
Programa Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı. İlk tören Hükümet Konağı bahçesinde çelenk sunumu ile yapıldı. Daha sonraki program ise Solhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti.
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Solhan Kız Anadolu Lisesi öğretmenlerinden İbrahim Halil Toplu konuşurken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz ve Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin de birer konuşma yaptılar.
“ÖĞRETMENLER SORUNUN DEĞİL ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLUR”
İbrahim Halil Toplu, “Göreve başlamadan önce öğretmenliği herkes gibi meslek olarak algılamaktayım.Geride bıraktığım şu birkaç aylık sürede çok iyi fark ettiğim bir şey var.Öğretmenlik meslek olmanın ötesinde bir yaşam tarzıdır.Hayatını okula, öğrenciye adamaktır.Mutluluğun öğrencinin başarısı, mutsuzluğun ise öğrencinin üzüntüsü olmalıdır.Model olmaktır; attığın her adımda ben öğretmenim diyerek topluma örnek davranışlar sergilemektir.Öğretmenlik aslında bir sanattır ve bu sanatın adı topluma yön verme sanatıdır.Öğretmenler sorunun değil çözümün parçası olur. Dolayısıyla tecrübeli öğretmenler bizim gibi yeni öğretmenlere davranışlarıyla, tecrübeleriyle yol gösterici olurlar. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Mademki gönül eridir öyleyse karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. İşte gerçek öğretmen, zorluklarla başa çıkabilen gerçek bir insandır. Öğretmen, kendi kendini öğrencilerinde bulan, öğrencilerinin yanında kendini mutlu hisseden, sürekli geliştiren ve gelişen kutsal bir insandır. Ne mutlu bizlere ki toplumu eğiten insanların arasına katıldık ve ne mutlu bizlere ki sizler gibi birikimli öğretmenlerle başbaşayız.Bizler, işe yeni başlayanlar olaraksizlerden gelecek her türlü yardım ve desteğe açığız. Çünkü sizlere güveniyoruz ve öğretmenlik coşkusunu sizler gibi yüreğimizde taşıyoruz.Bizlerdeki bu güven ve coşkunun en büyük nedeni Türkiye'mizin günden güne daha iyiye gitmesinden başka bir şey değildir.” sözlerinden sonra tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak konuşmalarını tamamladı. 
“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ, HER ŞEYDEN ÖNCE BİR İDEAL VE BİR HİZMET MESLEĞİDİR”
Konuşmalarına öğretmenlerin gününü kutlayarak başlayan Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Öğretmenlik mesleği, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir.Çünkü ilk insandan günümüze öğretmenlerin, öğretenlerin önderlik edilmediği topluluklar süreç içerisinde tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolup gitmişlerdir.Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatında bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna feda eder. Feda eder ve binlerce insanın yaşamına dokunarak yarınları inşa eder.Yarınlarımızın mimarları olarak dokunduğunuz her bir çocuğumuz için sizlere minnettarız. Pandemi sürecindezorunlu uzaktan eğitim nedeniyle çocuklarımıza ulaşmak için göstermiş olduğunuz fedeketlığın farkında olarak sizlere şükranlarımı sunuyorum.Bu süreçte pek çok zorlukla karşılaşmanızda göstermiş olduğunuz sabır, mesleki saygınlığınızın nişanı olarak kalplerimizdeki yerini aldı. Yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla birlikte geçen zaman diliminde öğrencilerin eğitim ortamlarındaki uyum problemlerinden de haberdar olduğumuzu bilmenizi, sizlere bu sorunun çözümü noktasında her zaman yanınızda olduğumuzun bilinmesini isterim.Dünya değişiminde etkili olan bu süreçte yeni imkanların eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılıyor olması farklı bakış açılarına neden olsa da sizlerin birebir dokunmadığı, göz teması kurmadığı, sevgi ile yetiştiremediği çocuklarımızın aç ve susuz kaldıklarını yüz yüze eğitime başladığımız günden beri hissetmekteyiz. Kısa süre içerisinde çocuklarımızın yerinden sizlerin özverili çalışmalarıyla yarınlarımızın umutları olacaklarına olan inancım sonsuzdur. Dünya hızla değişmekte ve gelişmekte. Yeni dünyanın yaşam kodlarını benimseyen topluluklar günümüzün gelişmiş toplulukları olarak diğer ülkelere üstünlük sağlamaktadırlar. Yeni dünya düzeninde yapay zeka, bilişim teknolojileri, nano tıp, doku mühendisliği, dijital sağlık ön plana çıkmakta, bu alanlara yatırımlar yapılmaktadır. Bizler de çocuklarımızı yetiştirirken bu alanlara yönlendirmeli, küresel dünyayı ve küresel kavramları bilen bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Yine unutmamak gerekir ki, yenilikçilik kavramını içselleştirmiş insanlar geleceğin insanlarıdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini yenilemenin yollarını bilerek yarınlara yolculuk yapmalarını sağlamalıyız.”
‘ÖĞRETMENLERE YÜKLENEN ÖZEL BİR ANLAM VAR’
Bugüne kadar şehit olmuş bütü öğretmenleri saygıyla anarak konuşmalarına başlayan Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, konuşmalarını şu ifadeler ile sürdürdü: “Tarihi bir simayı araştırdığımızda, tarihe dönüp baktığımızda belki öğretmenler ilk başta görünmüyorlar ama o kahramanların arkasında her zaman bir öğretmen oluyor. Antik Mısır’dan, Roma’dan tutun bizim tarihimizde Fatih’ten bahsederken Akşemseddin’i anmadan olmuyor. Yada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yad ederken ona Kemal ismini veren Matematik öğretmenini hiç birimiz unutmuyoruz. Şahsi hayatlarımızdan bahsetmiyorum bile. Kendi öğretmenlerimi bir çırpıda anlatabilirim. Saya bileceğim bir çok öğretmenim bizlerin hayatına temas etmişler ve bizleri bu noktaya getiren insanlardır. Konuşan öğretmenimiz ‘öğretmenlik bir hayat biçimidir’ demişti. Sizler daha iyi takdir edersiniz adınız her zaman hocamdır. Ali veya Ali bey demezler her zaman Ali Hocam, Ayşe Hocam derler. Bu aslında size bir sorumluluk yüklüyor. Öğretmenin dışarıda diğer insanlardan biraz farklı olması gerekiyor. Toplumun bakışı bu, bizin öğretmenlerimizden beklediğimiz bu; öğrenci dışarıda öğretmeninin diğer insanlar gibi biri olarak görürse eğer o zaman ondan bir şey olmadığını düşünüyor. Bu da toplumumuzun öğretmenlerimize yüklediği bir misyondur. Bu gerçekten ağır bir yüktür. Bu aynı zamanda öğretmene biçilen bir değerdir. Diğer ülkelerde öğretmenler bu işi bir meslek olarak yaparken bizde öğretmenlere yüklenen özel bir anlam var. Öğretmenler günü de bunun tezahürüdür.”
Konuşmalardan sonra öğretmen ve öğrenciler tarafından şiirler okundu. 2021 yılında adaylığı kaldırılan öğretmenlerin adına temsili and içme töreninin akabinden 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Solhan Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğretmen ve öğrencilerin ödülleri takdim edildi.
Program müzik ziyafeti ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum