Advert
as

500 YATAKLI HASTANENİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

500 YATAKLI HASTANENİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Bingöl’de yapılması planlanan 500 yataklı yeni hastanenin ihale tarihi belli oldu.

Bingöl'de daha önce 400 yataklı olarak planlanan ancak daha sonra Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmeleri sırasında 500 yatak kapasitesine çıkartılarak projelendirilen Bingöl Devlet Hastanesi Yeni Hizmet Binasının yapım işi ihalesinin tarihi açıklandı. Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) yayımlanan ihale ilanına göre yapım işi ihalesi, 27 Aralık 2021 tarihinde saat 10.00'da Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cadde No: 9 06800 Bilkent Çankaya/Ankara'da adresinde gerçekleştirilecek.
100 Bin 899 metrekare inşaat alanına sahip yeni bina 2 Bodrum Kat+Zemin Kat+7 Kat+Teras Kat olarak inşa edilecek. Ayrıca 1600 metrekarelik Zemin+1 Kat şeklinde Aşevi inşa edilecek. İhalenin ardından 10 gün içerisinde yer teslimi yapılacak ve 1000 (bin) takvim gününde tamamlanacak.

GEÇMİŞİ 2017’YE DAYANIYOR
Mevcut hastanenin yanına yeni bir hastane yapılması konusu 2017 yılında dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından gündeme getirilmişti. 2017 yılında Bingöl’e gelen Akdağ, “Şu anda resmi açılışını yaptığımız 250 yataklı Bingöl Devlet Hastanemizin bulunduğu alanı genişleterek, Bingöl için Allah'ın izniyle en az 30 sene sağlık hizmetleri en mükemmel bir şekilde gerçekleştirecek büyük bir kampüse dönüştüreceğiz. Bir anlamda sayın Cumhurbaşkanımızın şehir hastaneleri olarak ifade ettiği hastanelerin Bingöl ölçeğindeki bir örneğini de burada yapmış olacağız” ifadelerini kullanmıştı.
Bakan Akdağ’ın bu açıklamalarının ardından Bingöl’de yapılacak yeni hastanenin 400 yataklı olacağı, binanın Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak kullanılacağı belirtildi. Bahsi geçen hastanenin hizmet binasının proje ihalesi de 25 Haziran 2019 tarihinde yapılmıştı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum