Advert
as

SOLHAN’DA KADES STANDI KURULDU

SOLHAN’DA KADES STANDI KURULDU

Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık ve bilinç oluşturmak adına stant kuruldu.

İlçe genelinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı. Yapılan farkındalık etkinlikleri kapsamında çarşı merkezinde stant açılıp el broşürleri dağıtıldı. Kuruluş personellerince Trafik denetim noktalarında sürücülere broşürler verilerek, ilçe resmi kurum ile iş yerlerine ve vatandaşların yoğun olduğu alanlara afişler asıldı. 

Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Personellerimiz tarafından İlçemizin bir çok noktasına afişler asılarak, Kadın İrtibat Noktasında görevli Sosyal Çalışmacılar tarafından vatandaşlarımızın yoğun olduğu iş yerleri ve kahvehanelerde vatandaşlarımızla birebir görüşülerek günün anlam ve önemine dair bilgiler verilmiş ve broşür dağıtılmıştır. Stant noktasında vatandaşlarımıza 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününe dair bilgiler verilerek Kadın Destek Uygulaması (KADES), ALO 183 SOSYAL DESTEK HATTININ tanıtımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın ücretsiz olarak yararlanabileceği bu hatlar,  yaşadıkları ya da tanık oldukları şiddet olaylarını  7/24 bildirerek şiddete karşı erken müdahalenin öneminden bahsedilmiştir. Vatandaşlarımıza KADES uygulamasını telefonlarına ücretsiz indirerek her türlü şiddete karşı bir butonla destek olabilecekleri, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir yara olduğu bu olumsuz durumdan kurtulmanın yollarından birinin de toplumsal farkındalık ve mücadele olduğu anlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Kuruluş Müdürü Seyfettin Özdemir ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla tüm il ve ilçelerimizde kadınlarımızın sorunlarının paylaşmak, maruz kaldıkları kötü muamelelerin engellenebilmesi için çözüm yolları aramak ve  kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar ve  etkinlikler yapmaktadır. Kadınlar toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlıklarıdır. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişmeler üzerinde olumsuz etki yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. Ayrıca 24 Kasım 2021 tarihinde sayın kaymakamımız Muhammed Çetin başkanlığında ilçe belediye başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız ve ilçemizde bulunan resmi kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımı ile “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme Ve Değerlendirme”  toplantısı yapılmıştır” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum