Advert
as

ARAKONAK’TA “SEL KONTROL PROJESİ” HAYATA GEÇİRİLDİ

ARAKONAK’TA “SEL KONTROL PROJESİ” HAYATA GEÇİRİLDİ

2020 yılında Arakonak Beldesinde yaşanan sel felaketinin ardından Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından “Sel Kontrol Projesi” hayata geçirilerek gerekli çalışmalar başlatıldı.

Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü yaptığı açıklamada; “2020 yılında Solhan İlçesi Arakonak Beldesinde yaşanan sel felaketinin ardından Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce ilgili alanda Sel Kontrol Projesi hazırlanarak 4.000 m taş kordon duvar, 4.000 m³ kuru duvar eşik yapılarak kontrol projemiz hayata geçirilmiştir.” dedi.

Börü, yapılan çalışmalara 2022 yılında da devam edileceği ve 8.000 Da alanda öncelikli sel derelerinde oyuntu ıslahı çalışmalarının planlandığını dile getirdi. Yapılan çalışmaları Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü ve Solhan Orman İşletme Şefi Mehmet Döner yerinde inceledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum