Advert
as

ULUSLARARASI KONGREYE 23 ÜLKE KATILDI

ULUSLARARASI KONGREYE 23 ÜLKE KATILDI

Bingöl Üniversitesi tarafından online düzenlenen 'ISPEC 8. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi'ne 23 ülke katıldı.

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “ISPEC 8. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi'' 24-25 Aralık 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi. Onursal Başkanlığını Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın yaptığı kongrenin, Başkanlığını Prof. Dr. Kağan Kökten yaptı.
‘ISPEC 8. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi' düzenleme kurulunda; Siirt Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tekin Şahin, Muş Alparslan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Bingöl Üniversitesinden Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Doç. Dr. Hakan İnci ve Doç. Dr. Atilla Çakır bulundu.
Tarım Hayvancılık ve Kırsal kalkınma alanlarında güncel konular olarak; Arı ve Arı Ürünleri, Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Tarım Ekonomisi, Tarımsal Biyoteknoloji, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Tarım Makinaları, Zootekni, Su Ürünleri, Gıda, Biyoloji, Biyokimya, Kimya, Et ve Süt Teknolojisi, Veteriner, Ekonomi, Kırsal Kalkınma, Tarım Politikaları, Siyaset Bilimi, Sulama Sistemleri, Bankacılık ve Tarım Kredileri, Çiftçi Birlikleri, Güneş ve Rüzgar Enerjisi, Çevre, Tarımsal İstihdam ve Tarım Ürünleri İthalatının ele alındığı kongreye ABD, Pakistan, Kazakistan, Bulgaristan, Endonezya, Bangladeş, Nijerya, Iran, Rusya, Hindistan, Vietnam, Meksika, Malezya başta olmak üzere 23 ülke katıldı. Kongrede 141'i yerli ve 146'sı yabancısı olmak üzere 287 sözlü bildiri sunuldu.
Kongrede sunulan bildirilerin daha sonra kitap haline getirileceği belirtildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum