Advert
as

BİNGÖL UMUT KERVANI İLE YÜZLER GÜLÜYOR

BİNGÖL UMUT KERVANI İLE YÜZLER GÜLÜYOR

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara destek olmaya ve kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım Derneği, 2021 yılında 6 bin 324 aileye 1 milyon 69 bin 992 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2021 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

 

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara destek olmaya ve kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

 

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, adeta mazlum ve muhtaçların umudu haline geldi. Umut Kervanı Yardım Derneği yaptığı yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

 

2021 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2021 yılında 6 bin 324 aileye 1 milyon 69 bin 992 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduğunu açıkladı.

 

1 YILDA 6 BİN 324 AİLEYE 1 MİLYON 69 BİN 992 TL DEĞERİNDE YARDIM YAPILDI

 

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, Bingöl Umut Kervanı olarak 2021 yılında 6 bin 324 aileye 1 milyon 69 bin 992 TL değerinde ayni, nakdi, kırmızı et, kırtasiye malzemesi, giyim ve kahvaltılık yardımında bulunduklarını söyledi.

 

Aralık Ayında yapılan çalışmaları da aktaran Tamaç, “2021 yılı Aralık ayında 43 aileye 8 bin 105 gıda, 159 aileye 8 bin 965 kırmızı et, 20 aileye 14 bin 500 nakit olmak üzere toplamda 222 aileye 31 bin 570 TL yardımda bulunduk” dedi.

 

KÜÇÜK İMKÂNLARLA BÜYÜK SIKINTILARA DERMAN OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

İyilik ve yardımlaşma konusunun önemine değinen Tamaç, sadakanın belaları def ettiğini belirterek, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bizler faaliyetlerimize başlarken öncelikle Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v)in buyurduğu gibi ‘Yarım hurma ile olsa kendinizi ateşten koruyun.’ Bu vesile ile bizler çalışmalarımıza başlarken dernek üye ve gönüllülerimiz ile istişarede bulunup tespit etiğimiz muhtaç kitlelerinin durumları hakkında değerlendirmelerde bulunup kimlerden ne gibi yardım alacağımızı ve yardımları az çok demeden kabul ediyoruz ve bir araya getirdikten sonra ihtiyaçları doğrultusunda muhtaç ailelerimize ulaştırıyoruz. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak yılın 12 ayı sahadayız. Muhtaç aileler hakkında sahada elde ettiklerimizi ve yardımlarımızı bir farkındalık oluşturmak amacıyla basın ve medya yolu ile bu ailelilerin bilgilerini hayırseverlerimiz ile paylaşıyoruz. Bu haberler doğrultusunda bağış yapmak isteyen kardeşlerimiz oluyor. Örnek verirsek bazen evdeki sadaka kutusunu getiren bir çocuk bazen binada temizlik yapan bir bayanın yardımı kimi zaman da dışarıda çikolata satan bir kardeşimizin yardımını görüyoruz. Bir hayra vesile olan onu işleyen gibidir, düsturunu ilke edinerek bunu toplumun geneline yaymak istiyoruz. Halk olarak devam eden pandeminin ve de ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği bir zaman dilimindeyiz. Böylesi durumlarda unutmamak lazımdır ki bugün veren el olabiliriz; ama yarın da alan el olabiliriz. Efendimiz (a.s.w) hadiste buyurduğu gibi hastalığa, bela ve musibete karşı sadaka ile kendimizi korumalıyız. Bu hadis mucibince bizler iyilik ve yardımlaşma konusunda duyarsız kalamayız. Müslümanlar olarak nerede olursak olalım bu duyarlılık ve hassasiyetti göstermeliyiz; çünkü bizim asli görevimiz kulluk ve ibadetten sonra insanların ihtiyaçlarını gücümüz nispetince yardımda bulunmalıyız. Dünyanın çok çetin bir imtihandan geçtiği bir süreçteyiz, bela ve musibetlerin yağmur gibi yağdığı her yerde bir afetin olduğu bir zaman dilimindeyiz. Seller, yangınlar, hortumlar ve kazalar gündemi her gün meşgul etmektedir. Belki de tüm bunlar insanlığımıza ve birbirimize şefkat etmediğimizden merhametten uzaklaştığımızdan yardımlaşma kültürünü bıraktığımızdan olabilir. Sadaka belayı defeder, buyuran efendimizin öğretilerinden uzak kaldığımızdan olabilir” dedi.

 

MERHAMET VE ŞEFKATİ TEKRAR İHYA ETMELİYİZ

 

Hayır ve infak ruhunu yeniden ihya edilmesi gerektiğinin altını çizen Tamaç, “Bu zor ve sıkıntılı günlerde merhamet ve şefkati tekrar ihya etmek birbirimize sevdirmek amacıyla bizler sahalarda olmalıyız. Belki de bu şekilde unutulan hayır ve infak ruhunu birbirimize hatırlatarak yeniden canlandırabiliriz. Unutmayalım mazlum ile Allah arasında bir perde yoktur. Mazlumun ahı tutarsa kaçacak yer de yoktur. Şöyle bir olay anlatılır: ‘Yaşlı bir ninenin hasta olan bir torunu vardır. Nine bu torununa bakıyor; ama onu tedavi edecek imkânı yoktur. Ninenin sadece duası var. O da gece gündüz Rabbimize dua eder. Diğer taraftan önemli bir seyahat için yola çıkacak bir doktor vardır. Bu doktor, bir sebeple uçağına binemez, kara yolu ile yolculuk etmek zorunda kalır. Birden gökten boşanırcasına bir yağmur yağar ve her tarafı alan seller sebebiyle doktor yolda gördüğü ilk eve sığınır. Allah’ın işi bu ya, sığındığı ev yaşlı ninenin evidir. Ve olan biteni duyan doktor, şaşırır. Ardından çocuğu tedavi eder” diye konuştu.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ GÖZETELİM

 

Merhamet ve sevgi ile sonraki nesillere güzel bir miras bırakılacağını ifade eden Tamaç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizler birbirimize yardımcı olduğumuz müddetçe inanıyoruz ki toplumda bir huzur, sevgi ve kaynaşma meydana gelir. Bizlerden sonraki nesillere bırakacağımız güzel amellerden biri de yardımlaşma ve dayanışma olacaktır. Halkımızdan özellikle isteğimiz şudur: Bilsinler ki ortalama bir ev için ihtiyaç olarak ne lazım ise yardıma ihtiyacı olan aileler için de ayni ve nakdi olarak tüm bağışlara ihtiyacımız vardır. Ramazan ve Kurban aylarında merhametin tavan yaptığı bir dönemde siz hayırseverlerin gözü ve kulağı üzerimizde olsun. Bingöl Umut Kervanı olarak elimizden geldikçe Bingöl’ün 15 mahallesinde başvuran ailelerin tespitlerini düzenli yapıp sizler sayesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Son olarak tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu konu hakkında hassasiyet göstermelerini ve biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Allah(c.c) şöyle buyurmaktadır. ‘De ki: Şüphesiz Rabbim rızkı kullarından dilediğine bol bol verir ve dilediğine kısar. Allah yolunda her ne harcarsanız Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır. 2021 yılında; 2424 aileye 333 bin 55 TL tutarında gıda yardımı, 3 bin 229 aileye 355 bin 245 TL tutarında kırmızı et yardımı, 9 aileye bin 183 TL tutarında kahvaltılık yardımı, 194 aileye 16 bin 774 TL tutarında kırtasiye yardımı, 81 aileye 131 bin 815 TL tutarında elbise yardımı, 387 aileye 231 bin 920 TL tutarında nakit yardım olmak üzere toplamda 6 bin 324 aileye 1 milyon 69 bin 992 TL tutarında yardımda bulunduk. Yapılan yardımlarla ilgili Bingöllü tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Yüce Allah şimdiden hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları hayır ve sadakalarını kabul etsin, mallarını bereketlendirsin” şeklinde konuştu.

 

BİZE ULAŞIN

 

Tamaç, ‘Bu hayır yarışında ben de varım’ diyenler için derneklerinin iletişim bilgilerini de şu şekilde paylaştı:

 

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

 

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

 

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

 

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

 

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum