Advert
as

SOLHAN ASKERLİK ŞUBESİNDEN SON YOKLAMA UYARISI

SOLHAN ASKERLİK ŞUBESİNDEN SON YOKLAMA UYARISI

Bu yıl askerlik çağına giren 2003 ile daha yaşlı doğumlularla önceki yıllarda askerlikleri ertelenen yükümlülerin son yoklamalarının, Solhan Askerlik Şubesinde yapılacağı bildirildi.

Solhan Askerlik Şubesi Başkanlığı, bu yıl askerlik çağına giren 2003 doğumlular ile daha yaşlı doğumlu olup da geçen yıllarda askerlikleri ertelenen ve 2003 doğumlularla işleme tabi olan yükümlülerin askerlik yoklaması ve sağlık muayenesi işlemleri 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında Solhan Askerlik Şubesinde yapılacağını duyurdu.

Askerlik yoklaması ve Sağlık muayenesi için yükümlülerin, yanlarında Nüfus Cüzdanı, Diploma/Mezuniyet Belgesi veya Tasdikname asılları ve birer adet fotokopisi ile Bonservis, sertifika veya kurs belgesi aslı ve fotokopisi, hastalık ve arızalarına ait rapor veya tedavi belgelerinin aslı ve fotokopisini getirmeleri gerektiğinin belirtildiği duyuruda, işlemlerin hızlı yürütülmesi için tavsiyeler de yer aldı.

Duyuruda: “Askerlik yoklaması ve sağlık muayenesi yaptırmayanlar 7179 Sayılı Askeralma Kanununun İlgili maddelerine göre cezalı duruma düşeceklerinden, konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri menfaatleri icabıdır. Ayrıca, askerlik yoklaması işlemlerinin daha kısa sürede neticelenmesi için yükümlülerin kimlikleri ile PTT’ye müracaat ederek e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Alacakları bu şifre ile internetten (www.turkiye.gov.tr) adresine girilmek suretiyle "Mili Savunma Bakanlığı" menüsünden adres bilgileri güncellenebilmekte ve askerlik yoklaması ve sağlık muayenesi işlemleri  yapılabilmektedir. Alınacak bu şifre, sadece askerlik işlemlerinde değil, tüm kurumların internet siteleri aracılığı ile yapılacak işlemlerinde yükümlülüklere kolaylık sağlayacaktır” denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum