Advert
as

SOLHAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

SOLHAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından etkili olan kar yağışı nedeniyle Solhan beyaza büründü. Ulaşımın aksamaması için karayolları ekipleri ve Solhan Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmasına başladı.


Önceki gün akşam saatlerinde Bingöl merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Bingöl'ün kuzey ilçelerinde kar kalınlığı yer yer 40 santimetreye ulaşırken, Solhan ilçesinde ise 20 santimetreyi geçti.
Solhan ilçesinde sabah saat-lerinde işyerlerini açan esnaf, işyerinin önünü kardan temizlerken, karayolları ekipleri D-300 karayolunda, Belediye ekipleri de caddelerde karla mücadele çalışmasına başladı.
Etkili olan yağışın ardından Bingöl merkez ve ilçelerinde ulaşıma kapanan 281 köy yolu için yol açma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
METEOROLOJİDEN KAR YAĞIŞI UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Bingöl'de kar yağışı etkili oldu.
Solhan’da şehir merkezi dakikalar içinde beyaza bürünürken, gece boyunca etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi aştı. Kar yağışına hazırlıksız yakalananlar olurken, bazı sürücüler de trafikte zor anlar yaşadı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı: “Doğu Anadolu'nun batısında beklenen yağışların Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm. üzeri), Erzincan çevrelerinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm.) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgârla birlikte tipi, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile yüksek kesimlerinde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”
EĞİTİME ARA VERİLDİ
Bingöl Valiliği, Bingöl'de etkili olan yoğun kar nedeniyle il genelinde eğitime ara verildi.
Bingöl Valiliği, Bingöl'de etkili olan yoğun kar nedeniyle il geneli tüm Resmi/Özel Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri'nde 19 Ocak 2022 Çarşamba Günü eğitim öğretime 1 (Bir) Gün ara verildiğini duyurdu.
Ayrıca kamu kurum be kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum