Advert
as

SOLHAN’DA 7 BİN 566 ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

SOLHAN’DA 7 BİN 566 ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

Ülke genelinde 6 Eylül 2021 tarihinde başlayan 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında ilk dönem tamamlandı. Solhan’da 51 resmi ve özel okuldaki 334 derslik’te eğitim gören 7 bin 566 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Solhan’da karnelerini alan 7 Bin 566 öğrenci yarıyıl tatiline girdi.

Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz tarafından yayımlanan yarıyıl tatili mesajında “İnsanı geleceğe hazırlayan ve toplumların bilgi, birikim ve değerlerini gelecek nesillere aktaran en önemli unsur, eğitim-öğretimdir. Bu sebeple eğitimde duraklamak ya da durağan bir tarzı benimsemek, kapanmayacak büyük yaraların açılmasına da fırsat tanımaktadır. Eğitim-öğretimin sistemli bir hizmet şeklinde sunulduğu yerler olan okullarımız, bu noktadan hareketle milli bir vazifeyi de yerine getirmektedirler. Yarıyıl tatili, örgün eğitimin hızlı temposu karşısında kısa bir süre de olsa öğrencilerimizin dinlenmeleri ve sosyal hayatlarına daha fazla vakit ayırmaları için iyi bir imkân sunmuştur. Salgın şartlarına rağmen büyük bir özveri içerisinde çalışarak okullarımızı güvenli mekânlar haline getiren tüm yönetici ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Tatil dönemine giren tüm öğrencilerimize tebriklerimi iletiyor, bir öğretmen olarak bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Bu tatil, özellikle çok fazla vakit geçirdiğiniz tablet ve telefonlarınızla değil, aile bireyleriniz başta olmak üzere yakın akraba ve dostlarınızla daha çok vakit geçireceğiniz bir dönem olmalıdır. İki haftalık bu yarıyıl tatilinin, bedeni yorgunluğunuzu geride bıraktığınız, içinizi daha çok iyilik ve güzellikle süslediğiniz bir dönem olmasını diliyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.” ifadeleri kullanıldı.

Eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi 7 Şubat 2022 pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan 2022 ile 15 Nisan 2022 tarihleri arasında yapacak. 2021-2022 Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum