Advert
as

BİNGÖL VALİLİĞİ YOĞUN KAR İÇİN UYARDI!

BİNGÖL VALİLİĞİ YOĞUN KAR İÇİN UYARDI!

Yoğun kar beklentisi nedeniyle uyarılarda bulunan Bingöl Valiliği, uyarıların dikkate alınması hususunda hassasiyet gösterilmesini isterken, tüm kamu kurumlarının 7/24 esasına göre teyakkuzda olacağını belirtti.

Meteoroloji’nin duyurularının ardından Bingöl Valiliği de ardı ardına uyarılarda bulundu. Meteoroloji’nin yoğun kar ve tipi duyurusuna dikkat çeken Valilik, kırsal kesimlerdeki vatandaşlardan sürücülere, dışarıda kalanlardan şehirlerarası seyahat edeceklere kadar birçok konuda uyarılarda bulundu.

KUVVETLİ KAR BEKLENİYOR!
İlk duyurusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 22-23 Ocak 2022 tarihlerinde Bingöl genelinde “yer yer kuvvetli kar yağışı, soğuk hava, kuvvetli rüzgâr ve zaman zaman fırtına” tahminini paylaşan Bingöl Valiliği; “Cumartesi başlayacak kar yağışının Pazar günü etkisini attırarak, zaman zaman kuvvetli olması, rüzgârın yer yer kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, çığ ve benzeri hususlara karşı tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir” uyarılarında bulundu.

SÜRÜCÜLER DİKKAT!
Yoğun kar, tipi ve don olaylarına karşı bir uyardı da sürücülere yönelik yapıldı. Uyarıda; “Trafikte yaşanması muhtemel aksaklıkları engellemek adına lütfen kar lastiği ya da zincirsiz trafiğe çıkmayalım. Ayrıca yoğun karın etkili olduğu zamanlarda özellikle şehirlerarası ve ilçelere yolculuk yapacak ya da yolcu taşıyacak sürücülerin gerekli tedbirleri ve ilgili kurumlardan bilgi almadan yola çıkmamaya özen göstermelerini diliyoruz”

KAMU KURUMLARI TEYAKKUZDA
Karlı ve soğuk havanın bir süre daha etkili olacağı uyarısını yineleyen Bingöl Valiliği, olası aksaklıklara karşı gerekli tedbirlerin alındığını da vurguladı.

Asılsız ihbarlardan kaçınılmasını isteyen Valilik, tedbirleri şöyle sıraladı;

AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları, 112 Acil Çağrı Merkezi ve İl özel İdaresi birimleri başta olmak üzere tüm kamı kurumlarımız 7/24 saat esasına göre teyakkuz halinde olacaktır.
Bi mekânlar dâhil kimsesiz, evde tek yaşayan vatandaşlarımız önceliğimizdir. İmkânlar dâhilinde hiçbir vatandaşımız sokakta ve soğukta kalmayacaktır.
Özellikle karayollarında mahsur kalan vatandaşlarımızın ger türlü ihtiyaçları karşılanacaktır.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı “HAYDİ” ekiplerimizce sokak hayvanlarının beslenmelerine dikkat edilecektir.
Tüm araçların, özellikle ağır vasıtalar başta olmak üzere kış lastiklerine ve zincir bulundurmalarına dikkat edilecektir.
İhbar ve bilgi için 112 Acil Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum