Advert
as

JAK TİMLERİ HESAREK’TE 414 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

JAK TİMLERİ HESAREK’TE 414 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Bingöl Hesarek Kayak Merkezi’nde görevli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri yaralanma, mahsur kalma gibi olaylarda toplamda 414 müdahale gerçekleştirdi.

Jandarma Arama Kurtarma Hesarek Kayak Merkezinde 2022 Yılı Faaliyetlerine Başladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada ifadeleri yer aldı. “Jandarma Arama Kurtarma; Çığ, deprem gibi doğal afetlerde arama – kurtarma faaliyetlerini yürütmek, kış turizm merkezlerinde emniyet ve asayişin sağlanması, olumsuz hava ve arazi koşullarında yaralıların tahliye edilmesi, doğa sporları yapılan ormanlık bölgelerde önleyici kolluk faaliyetleri icra etmektedir.
Geçtiğimiz 2021 yılı içerisinde de Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde görev yapan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığına bağlı (1) Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi (95) yaralanma, (316) pistte mahsur kalma, (2) yolda mahsur kalma ve (1) yamaç paraşütünün telesiyejde mahsur kalma olayına müdahale etmiştir.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca 2022 yılında yerli ve yabancı turistin kış tatilini geçirmek için geldiği Hesarek Kayak Merkezinde misafirlerin rahat bir tatil geçirebilmeleri için Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi Jandarma Genel Komutanlığından talep edilerek, kayaklı ve motorize ekipleriyle tekrar görevlendirilmişlerdir.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması kapsamında arama, kurtarma ve önleyici kolluk faaliyetlerini kararlılıkla sürdürecektir.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum