Advert
as

2022 YILI BİNGÖL YATIRIMLARI AÇIKLANDI

2022 YILI BİNGÖL YATIRIMLARI AÇIKLANDI

2022 Yılı Yatırım Programı Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ilimize 411 milyon 869 bin lira yatırım bütçesi ayrıldı.

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı tarafından basın duyurusunda 2022’de ilimize yapılacak kamu yatırımları hakkında şu ayrıntılar paylaşıldı: "2022 yılında ilimize 411 milyon 869 bin lira yatırım bütçesi ayrıldı. 
2022'de en fazla yatırım 113 milyon lira bedelle Sağlık sektörüne yapılacak. 500 yataklı Devlet ve Kadın Doğum Hastanesi'ne 70 milyon lira ödenek aktarılacak. Merkez mahalle ve köylerde Sağlık Evi, Toplum ve Halk Sağlığı Merkezleri yatırımları devam edecek.  Karayollarına 55 milyon kaynak sağlanacak. Ulaştırmada Erzurum-Karlıova, Bingöl-Genç-Diyarbakır, Solhan-Muş, Solhan Yenibaşak karayollarında yatırımlar devam edecek. Sanayi ve Teknoloji alanında Yeni Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi için 45 milyon lira kaynak verilecek. Konut yatırımlarına 45 milyon yatırım yapılacak. Merkez Hükümet Konağı tamamlanacak. Solhan ilçemize Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yapılacak. Merkez ve ilçelerde Lojman ve Öğretmenevi yatırımları devam edecek. Jandarma hizmet binaları için 12 milyon, Eğitime 45 milyon lira kaynak aktarılacak. Kültür ve Turizm alanında 15 milyon yatırım yapılacak. İl Halk Kütüphanesi yapımı hızlanacak. Bingöl Üniversitesi'ne Arı ve Arı Ürünlerinin Gelişimi, Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin araştırılması, kampüs alanının gelişimi, Genç ilçemize Enerji İletim Hattı, Solhan Yüzen Ada Tabiat Parkı'nın gelişimi, Bingöl Et Kombinası'nın büyütülmesi, Murat Nehri Havza Projesi, Doğalgaz İletim Hatları ve sulama projelerine kaynak sağlanacak."denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum