Advert
as

HÜDA PAR’DAN FIRINCI ESNAFINA ZİYARET

HÜDA PAR’DAN FIRINCI ESNAFINA ZİYARET

HÜDA PAR Bingöl Merkez, Genç ve Karlıova İlçe Teşkilatları il ve ilçe merkezlerindeki fırıncı esnafını ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Bingöl merkez başta olmak üzere İl, İlçe HÜDA PAR teşkilatlarına yaşadıkları sıkıntıları anlatan fırıncılar, ekmek yapımında kullanılan malzemelerin ve elektriğin her gün zam almasından dolayı işlerinin durgun olduğunu, bundan dolayı da kiralarını ödemekte ve işçi çalıştırmakta güçlük çektiklerini belirttiler.
Yapılan ziyaretlerin ardından fiyat artışlarına yönelik fırıncılara destek olunması gerektiğini, bu vesileyle vatandaşlarımıza daha uygun fiyata ekmek sunması gerektiğini belirten HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, “İl Teşkilatı olarak esnaflarımıza gidiyoruz, bugün de Merkez, Genç ve Karlıova İlçe Başkanlarımızın bizzat katılımıyla ziyaret heyetlerimiz, fırıncı esnafımızı ziyaretlerde bulundular. Dertlerine çözüm olabilmek adına onların sıkıntılarını sorunlarını dinlediler. Fırıncılar kendi işçilerinin maaşlarını dahi zor çıkardıklarını ve artık artan dengesiz fiyat oranları ve yine bitmek bilmeyen zamların altında ezildiklerini dile getiriyorlar.” dedi
Alpaya Konuşmasının devamında şunları söyledi: “Netice olarak destek niteliğinde un yardımı yapıldı. Daha ucuza alınmasına dair kısmi yardım söz konusu oldu. Fakat bu yetmiyor, bilindiği üzere ekmek üretimi bir fırın işletmeciliğinde sadece undan ibaret değil, bunun işçi çalıştırılması, kepeği, mayası, odunu hatta ekmeğin sarıldığı kâğıt parçası bile 2 kat 3 kat fiyat farkı ile alınmaktadır. Bundan dolayı doğal olarak fırıncı işletmecisi esnafımızın bu fiyat artışlarına yönelik gösterdiği tepki haklıdır. Yetkililer tarafından bir adım atmalı, fırıncılarımıza destek çıkılmalıdır. Nihayetinde kalkıp ekmeğe zam getirmek bir çözüm değildir. Bununla da halkımızı mağdur ederiz. Alım gücü zor olan vatandaşlarımız en temel gıda maddesi olan ekmeği bile alırken zorlanması, içinde bulunduğumuz ekonomik buhranı açık ve net bir şekilde gözler önüne sermektedir.
Sonuç olarak halkımıza uygun fiyata ekmek tedariki için ciddi düzenlemelerin yapılması için etki ve yetki sahibi herkesin sorumluluğu vardır.
Haber Merkezi

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum