Advert
as

HÜDA PAR BİNGÖL İL BAŞKANLIĞI YAŞLILARLA BİR ARAYA GELDİ

HÜDA PAR BİNGÖL İL BAŞKANLIĞI YAŞLILARLA BİR ARAYA GELDİ

Hüda Par Bingöl İl Başkanlığı, Yaşlılar Haftası münasebetiyle yaşlı üyeleriyle istişare yapmak ve hasbihal etmek üzere bir araya geldi.

Programda Hüda Par Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya bir konuşma yaptı.
Alpaya, “Bir hafta değil, bir ömür boyu yaşlılarımızı anmak ve hürmet etmek lazım. Peygamberimiz’in de (aleyhisselam) yaşlılara verdiği değer büyüktür. Efendimiz buyuruyor: ‘İçinizde beli bükülmüş yaşlılar olmasaydı belalar sel gibi üzerinize gelirdi’ Bunlar sıradan sözler değil, bugün bölgemizde yaşlılara saygı var ama birçok bölgede bu saygı pek yok. Ahir zamandır, evet ama tabi ki yaşlılar bizim başımızın tacıdır. Biz onların her zaman emirlerindeyiz ve hürmetimiz çoktur. Biz onlara toz kondurmayacağız.” dedi.
“HER ÇOCUK VE HER GENÇ YAŞLI OLMAYA ADAYDIR”
Alpaya, “Her genç, dünyaya gelen her çocuk, yaşlılığa adaydır. Ömür geçiyor, biz Rabbimizi tanıyoruz, bu anlamda ne kadar şükredersek azdır. Müslümanız ve Müslüman bir toplumda yaşıyoruz. Sadece bir hafta değil yaşlılara bir ömür boyu saygı ve hürmet göstermeliyiz.” diyerek şu ifadelere yer verdi:
“Sizin şahsınızda tüm yaşlıları saygıyla selamlıyoruz. Yaşlılarımızın ellerinden öpüyoruz ve Rabbimizin, ‘Dualarınız olmasaydı katımda ne ehemmiyetiniz olurdu’ ayeti sırrınca dualarını bekliyoruz. Yaşlılara olan sevgi ve hürmetimizi haftaya değil bir ömre sığdırıyoruz.”
Program sonrası Alpaya, yaşlılarla istişareler yapıp onların hayat tecrübelerini dinleyip görüş ve önerilerini aldı.
Program, katılımcılara verilen ikramla sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum