Advert
as

SOLHANLI 6 SPORCU YARI FİNALDE

SOLHANLI 6 SPORCU YARI FİNALDE

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2022 faaliyet programı gereğince Atletizmi Geliştirme Projesi 1. Kademe Yarışmaları 26 Mart 2022 tarihinde Bingöl'de yapıldı. Yarışmalarda ferdi ve takım hakinde derece elde eden Solhanlı 6 sporcu Bingöl’ü temsil edecek.

Bingöl’de yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi 1. Kademe bölge seçmelerinde Bingöl’ü temsilen 5 takım katılırken bu takımlardan 4’ü 9 Nisan 2022 tarihindeMardin’de yapılacak yarıfinallere katılma hakkı kazandı. Bingöl’ü temsilen katılan 24 sporcudan 6’sı Solhan’dan katılırken Mardin’e gidecek 16 sporcudan oluşan 4 takımdan6 sporcuSolhan’dan katılacağı öğrenildi.
Solhan’dan katılan Sporcuların derecesi;
2009 erkek takımı bölge birincisi,
2008 erkek takımı bölge ikincisi,
2008 doğumlularda Sedat Ay bölge beşincisi,
2009 erkekler kategorisinde ferdi ilk sırada Yenibaşak YBO öğrencisi Ümit Tayman birinci, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ahmet Birgin ikinci, Yenibaşak YBO öğrencisi Ezgin Gündüz bölge altıncısı olurken,
Mix takımında yer alan Solhanlı sporculardan Hamdullah Yatağan ve Gül Sıla Özdoğan, takım halinde bölge ikincisi oldular.
Solhan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zülfü Çalışkan, yarışmalarda emeği geçen Yenibaşak YBO Beden Eğitimi Öğretmeni Doğan Düner, Dilektepe Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Nurullah Kurtaran ve Kurum Antrenörlerinden Ümit Sekin’e teşekkür etti.
DANAYİYEN, SPORCULARA BAŞARI DİLEDİ
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, “Atletizm altyapısına yeni ve yetenekli sporcular kazandıran bir proje olarak yıllardır uygulanan Atletizmi Geliştirme Projesinin ilimizdeki etabına; Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Tunceli, Mardin, Erzincan ve Bingöl illerinden 2010-2011 doğumlu karışık bayrak takımları, 2009 doğumlu kız-erkek, 2008 doğumlu kız-erkek kategorilerindeki 5 takım ile katılım sağlandı” dedi.
124 sporcunun katılımıyla düzenlenen yarışmalarda Bingöl'ü 5 takımdan 24 sporcunun temsil ettiğini belirten Danayiyen, “Mart ayında ilçelerde yapılan seçmeler ve il finalinde başarılı olarak takıma girmeye hak kazanan sporcularımızın boy gösterdiği 1. Kademe Yarışmaları sonucunda; 2008 doğumlu kızlar ve erkekler kategorisinde ilimiz takımları ikinci, 2009 erkekler kategorisinde ise ilimiz takımı birinci oldu. 4x1 km karma bayrak takımımız ikinci olarak yarı finale yükseldi. Ayrıca 2009 erkekler kategorisinde ferdi ilk sırada ilimiz sporcularından Ümit Tayman birinci, Ahmet Birgin ikinci ve Yiğit Onur üçüncü olurken, 2008 kızlarda ise Sıla Çavlı ikinci, Elif Nur Baykara üçüncü oldu. Takımlarımızı ve emeği geçen herkesi tebrik eder, 9 Nisan 2022 tarihinde Mardin ilinde yapılacak Yarı Final Yarışmalarında üstün başarılar dileriz” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum