Advert
as

ŞÜKÜRAN AŞİRETİ DERNEĞİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ

 ŞÜKÜRAN AŞİRETİ DERNEĞİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Şükran Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2'inci olağan üstü genel kurulu, 04 Mayıs 2022 Çarşamba günü Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'nde İstanbul, Erzurum, Elazığ, Mardin, Muş, Bingöl il merkezi ve ilçelerinden gelen aile büyükleri ve akrabaların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yeni başkan Bayar: 'Ülkemizde ve ilimizde, ailemizin âli menfaatleri için var olduğumuzu cümle cihanın bilmesinde yarar vardır. Ailemizin birer basamak olmadığını, kendi öz dinamikleriyle her yerde söz sahibi olduğunu da herkes bilmeli ve öyle davranmalıdır.'

 

Divan Kurulu seçimi öncesi gerçekleştirilen açılış oturumunda aile büyükleri konuşma yaptı ve tüm konuşmalarda öz değerlerin bilinmesine ve aile birliğinin önemine vurgu yapıldı.

 

Salih Kızılboğa'nın Divan Başkanlığı yaptığı kongrede Erdoğan Bayar başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. Yaklaşık 500 kişinin katılım gösterdiği kongrede Erdoğan Bayar oy birliğiyle Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

 

BAYAR: “AİLEMİZİN BİRER BASAMAK OLMADIĞI BİLİNMELİDİR”

Seçim sonrası yeni başkan Erdoğan Bayar, yönetim kurulu adına yaptığı konuşmasında; “Şüküran Aşiretimizin ikinci kongresine Mardin-Kızıltepe, Muş-Varto, Erzurum-Çat-Hınıs, İstanbul, Elâzığ, Bingöl merkez ve ilçelerimizden gelen tüm akrabalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şüküran Aşiretinin bir evladı olmaktan gurur duyduğumu ifade ederek, kongremizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bir önceki yönetime yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni dönemde görevi birlikte devraldığımız yönetim kurulumuza yeni süreçte başarılar diliyorum” dedi.

 

“Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz şu günlerde, daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır” diyen Bayar, şöyle devam etti; “Bu birlikteliği sağlayabilmek, ancak samimiyet ve inançla mümkündür. Ailemizin yekvücut olarak bir araya gelmesi, bizden sonraki nesillere çok büyük bir miras olarak kalacaktır. Bu mirasa sahip çıkmak tüm aile fertlerinin asli görevi ve sorumluluğudur. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük aşireti olarak, ülkemizin birliği ve beraberliği, ailemizin huzuru ve refahı için Şüküran Aşireti ve tüm aile bireyleri sorumluluk almaya hazırdır. Ülkemizde ve ilimizde, ailemizin âli menfaatleri için var olduğumuzu cümle cihanın bilmesinde yarar vardır. Ailemizin birer basamak olmadığını, kendi öz dinamikleriyle her yerde söz sahibi olduğunu da herkesin bilmeli ve öyle davranmalıdır. Bizler köklü ve oldukça büyük bir aileyiz. Gücünüzü asla azımsamayın... Başarı, bizim inanç ve kararlılığımızın meyvesi olacaktır. Hiç kimse unutmasın ki; çıktığımız bu kutlu yolda durmadan ve yılmadan çalışacağız. Aile üyelerimizin ortak kararıyla yönetim kurulu başkanlığına seçildiğim için, herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Tekrardan ailemizin birlik ve beraberliğine, huzur ve mutluluğuna vesile olması temennisiyle tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Allah'ın izniyle, hep beraber başaracağız. Bundan hiç kimsen endişe veyahut da tereddüt duymasın. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Allah'a emanet olun!”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum