Advert
as

SOLAXAN AŞİRETİNDEN BAYRAM BULUŞMASI PROGRAMI

SOLAXAN AŞİRETİNDEN BAYRAM BULUŞMASI PROGRAMI

İlçemizde faaliyet gösteren SOLAXAN- Der, Geneleksel Bayramlaşma Programı kapsamında; Siyasi Parti il ve ilçe başkanları, STK Temsilcileri, Solhan aşiretinin kanaat önderi ve aile büyüklerinin katılımıyla bir program düzenlendi.


Solaxan Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği (SOLAXAN-DER) bayramlaşma programını Ramazan Bayramının üçüncü günü Yenidal Köyüne bağlı Şeref meydanında gerçekleştirdi.

Türkiye’nin birçok bölgesine yayılan aşiret mensuplarının çoğunluğu Bingöl ili başta olmak üzere Diyarbakır, Muş, Elazığ, Malatya illerinde ikamet ediyor.

Sunumunu gazeteci Nihat Kanat’ın yaptığı program Muhittin Çiçek hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

SOLAXAN Aşireti Aile büyüklerinin selamlama konuşması yapıldı. Programa katılamayan Aile büyüklerinden Halim Kaya'nın mesajı okunurken, Niyazi Çavuşoğlu, Seyit Ahmet Çelik, H, Gıyaseddin Barış birer selamlama konuşması yaptı, misafirlere programa katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.

SOLAXAN  Ailesine mensup Alimlerden Molla Kadri Oluk ve Molla Mehdin Sevinç hocalarının Akrabalık bağları, kardeşlik gibi konularda birer konuşma yaparak akrabalık bağlarının kuvvetlenmesine yönelik Ayet ve Hadislerin uyarılarına dikkat çekerek, önemli konulara vurgu yaptılar.

Bingöl'deki Siyasi Partilerin İl Başkanlarından; AK Parti il başkanı Vekili Haşim Bürkek, HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya,  Saadet Partisi il başkanı M Fatih Tiryaki, AK Parti Bingöl eski il Başkanı M Hanefi Güller ve Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen programa katılarak kardeşlik, Akrabalık konusunda önemli açıklamalarda bulunarak, SOLAXAN Aşireti(ailesi)Derneğinin Bayram gününde önemli bir program olan "Bayramlaşma Programı'nı düzenleyerek toplumda iyi bir örneklik teşkil ettiğini anımsattılar. Ayrıca programa gelip başka bir programa katılmak üzere ayrılan İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa programın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 

Son olarak Solaxan Derneği Başkanı Mehmet Sönmez, yaptığı konuşmada daha iki yıl önce  kurulan derneklerinin amacının;  Sılah-i Rahim, akrabalık bağlarının korunması, dağınık olan aile bireylerinin tanışması ve kaynaşmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Sönmez konuşmasına devam ederek şunları söyledi:
"Kıymetli misafirler  aile büyüklerimiz  siyasi parti Başkanları ve çok değerli sivil toplum kuruluşu başkanları sizleri sevgi saygı muhabbetle selamlıyorum Allah’ın selamı merhameti hepimizin özerine olsun inşallah.
SOLAXAN Derneği'mizin Geleneksel bayramlaşma proğramına katılımlarınızdan dolayı SOLAXAN Derneği yönetim kurulu üyeleri adına her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sözlerimi fazla uzatmadan SOLAXAN Derneği'mizin kuruluş aşamasından bu yana yaptığımız çalışmalarda  peygamber efendi'mizin şu hadisi seriflerini kendimize şiar edindik "insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır" bu düsturla yola çıktık. Ekonomik ve hayat şartlarının getirdiği nedenlerden dolayı SOLAXAN ailesinin çok fazla dağınık ve giderek zayıflıyan akrabalık ilişkilerininin tesisini güçlendirmek adına peygamber efendimiz (sav) şu hadisi şerifleri doğrultusunda "Akrabalık bağlarını kesip koparan kimse Cenete giremez" Bu önemli yarısına layık ve gereğini yerine getirmek için 2019 da kurmaya çalıştığımız derneğimizi mezra köy ilçe il bazında yaşıyan aile bireylerimizi yaşlı ve Cenab-ı hakk'tan şifa bekleyen hastalarımızı imkanlar dahilinde ulaşıp hayır dualarını alarak Derneği'mizin kuruluş aşamasına geçiş sağladık. 2020 yılında Resmi olarak kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz derneğimizi özelde SOLAXAN ailesine genelde bütün insanlığa faydalı ve hayırlı olmasını Cenab-ı hakk'tan niyaz ederek Çalışmalarımıza Sıla-i Rahim ziyaretleri kapsamında devam ettik. Derneği'miz kuruluş aşaması bütün dünyada olumsuz ve ağır geçen Pandemiye denk gelmesi münasebetiyle dernek Çalışmalarımızıda olumsuz etkilemiş ve dernek faliyetlerinde kısıtlamaya sebep olmuştur. Bu süreçte yine pandeminin olumsuz etkilerinden dolayı kısıtlıda olsa  Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım kolileri imkanlar dahilinde ulaştırmak için aracı olduk vesile olmaya çalıştık ve katkıda bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Sözlerime son vermeden Cenab-ı hakk'tan dileğimiz odurki bizleri bu güzel ve hayırlı yolda hayırda yarışanlardan eylesin İNŞALLAH.  buraya kadar  zahmet edip işini gücünü bırakıp bizleri yanlız brakmayıp derneğimizi ve SOLAXAN ailesini onure eden çok kıymetli misafirlere teşekkür. Ayrıca, SOLAXAN Derneği'mizin Geleneksel bayramlaşma proğramına madi  ve manevi katkıda bulunan her bir aile bireylerimize teşekkürlerimi iletiyorum.  Bu anlamlı ve hayırlı etkinliğimize sponsor katkı sunan İş insanlarımızdan; Turhan Çetkin beye,  SOLAXAN ailesinin iş insanlarından Murat Yıldırım, Ferhat Kaçar, Tahir sönmez.  Mehmet Kaçar ve Ziya Kanat beylere SOLAXAN Derneği yönetim kurulu üyeleri adına teşekkürlerimizi iletiyorum. bol bereketli kazançlar diliyorum. Allaha emanet olunuz." 

SOLAXAN Derneği'nin Bayramlaşma Programı yapılan dua ve misafirlere yemek ikramının ardından sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum