Advert
as

AYNI EVİN KAPILARI BİRER GÜN ARAYLA ÇALINDI

AYNI EVİN KAPILARI BİRER GÜN ARAYLA ÇALINDI

Son günlerde Solhan’da yaşanan hırsızlık olaylarında bahçe kapıları ve inşaatlarda elektrik kabloları çalındı. Hırsızlık olaylarından tedirgin olan vatandaşlar, önlem alınmasını istediler.

Solhan ilçesinde her gün yaşanan yeni bir hırsızlık olayında vatandaşlar tedirgin oluyor.
Geçtiğimiz haftalarda ilçede bazı inşaatlardan kablolar çalınırken son bir hafta da ise bahçelerin demir kapıları çalındığı öğrenildi.

Yaklaşık bir ay önce Solhan ilçesinde biri dış kablolar ikisi ise iç tesisat olmak üzere üç farklı inşaatta yeni döşenmiş elektrik tesisatı sökülerek kabloları çalınmıştı. 8 daireli bir binanın inşaatından çalınan kabloların değeri yaklaşık 50 bin TL değerinde olduğu öğrenilirken, diğer inşaatlardan çalınan kabloların da değeri yüksek olduğu öğrenildi.
Son bir hafta da ise Halime Pınar mahallesinde ilginç hırsızlık olayları yaşandı. Biri hurda olmak üzere dört evin kullanılan bahçe kapıları yerinden sökülerek çalındı.

VATANDAŞ TEDİRGİN
Her gün yeni bir hırsızlık olayını duyan Solhanlı vatandaşlar, Bugün bahçe kapısı yarın bina kapısının çalınacağından dolayı tedirgin olduklarını belirttiler.
Vatandaşlar, “Son günlerde özellikle hurdaya gidecek metal eşyalar çalınıyor. Önce inşaatlardan elektrik tesisatlarının sökülerek çalındığını, son olarak da evlerin bahçe kapılarının yerinden sökülerek çalındığını duyuyoruz. Bir önlem alınmazsa bu durum ileride bina kapılarının çalınmasına kadar gider. Çalınan hurdanın gideceği yerler belli. Kablolar yakılıp preslenip hurdaya dönüştürüldüğünden hurdacılarda bunu fark etmiyor olabilir ancak yüklü miktarda olan hurdalar kendilerine geldiğinde Emniyet birimlerine haber verebilirler. Dışarıdan gelen hurdacılarda şehirden çıkmadan denetlenip çalıntı olduğu anlaşılan eşyalar varsa tespit edilsin. Yetkililerden bu ciddi konu hakkında kesin bir önlem alınmasını bekliyoruz.” şeklinde çağrıda bulundular.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum