Advert
as

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ BAŞLADI

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Türkiye Geleneksel Çocuk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri, 6 Ortaokul ve 12 İlkokulun katılımlarıyla başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karşıyaka Spor salonunda coşkuyla başlayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri'ne 18 Okuldan 360 öğrenci katılım sağladı.
Karşıyaka Spor salonunda başlayan şenlikleri ziyaret eden Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve İl Müdürü Halil Yücel öğrenciler ile birlikte keyifli vakit geçirdiler.
Kaya, yaptığı konuşmada; “Unutulmaya yüz tutmuş Çocuk Oyunlarının yeniden yaşatılması amacıyla “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerini” başlatan Fedarasyon başkanı Mehmet Mutlu ve İl Temsilcimiz Şener Macit'e teşekkür ederim. Bu oyunlar sayesinde çocuklarımız geçmişte hangi oyunların oynandığını öğrenmiş oluyor. Biz oyunları “Anne, baba ve dedelerimizden öğrendik. Biz de çocuklarımıza öğretiyoruz ki geçmişimizle geleceğimiz arasında bir köprü olsun”dedi.

Milli Eğitim Müdürüm Halil Yücel ise, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında; “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri sizler için çok faydalı bir organizasyon, bizler bu oyunları oynayarak büyüdük, sizlerin de bugün burada bu oyunlarda mutlu ve keyifli zaman geçirmenizi diliyorum. Bu güzel organizasyona katılan okullarımıza, öğrencilerimize , velilerimize, okul eğiticilerimize ve bu organizasyonu gerçekleştiren Federasyonumuza teşekkür ediyor, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza başarılar ve iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.
Şenlikte; Geleneksel Çocuk Oyunlarından Mendil Kapmaca ve Sek Sek oyunlarının yerinde izleyen ve çocuklarımızın coşkulu eğlencesine ortak olan Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel çocuklarla birlikte keyifli anlar yaşadılar.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum