Advert
as

ÜNİVERSİTE İLE AZERBAYCAN ARICILAR BİRLİĞİ ARASINDA İMZALAR ATILDI

ÜNİVERSİTE İLE AZERBAYCAN ARICILAR BİRLİĞİ ARASINDA İMZALAR ATILDI

Bingöl Üniversitesi düzenleme kurulu içerisinde yer aldığı ve 2-4 Haziran 2022 tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen INCSOS VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılan Üniversite heyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Azerbeycan Arıçılar Assosiasiyası (Azerbaycan Arıcılar Birliği) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Bingöl Üniversitesi, bu kapsamda uluslararası iş birliği protokolüne imza attı.

Arı ve arı ürünleri ile ekonomik değeri yüksek bitkilerin değerlendirilmesi temalı projeler üreten ve çalışmalarını her geçen gün daha geniş bir yelpazeye yayan Bingöl Üniversitesinin faaliyetleri yurtdışında da yankı buldu. Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında faaliyetlerine devam eden Bingöl Üniversitesi ile Azerbaycan Cumhuriyeti Azerbaycan Arıcılar Birliği arasında iş birliği protokolü yapıldı.

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de yapılan iş birliği protokolünün imzaları Bingöl Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ile Azerbaycan adına ise Azerbeycan Arıçılar Assosiasiyası sədri (Arıcılar Birliği Başkanı) Bedreddin Hesretov tarafından atıldı.

İmzalanan iş birliği protokolü ile iki kurum arasında bilgi alışverişi, bilimsel konferans, sempozyum ve seminerlerin düzenlenmesi, her iki tarafın da rızası ile akademik değişimlerin yapılması ve ortak bilimsel çalışmaların yürütülmesi amaçlanıyor.

“HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Yapılan iş birliği protokolü ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Azerbaycan'da olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Bingöl Üniversitesi ve ihtisaslaşma alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Rektör Çapak, Bingöl'de arıcılığın çok önemli olduğunu hatta Bingöl balının dünyada ikinci olduğunun altınını çizdi. Çapak, Azerbaycan ile ortak çalışma konularında her türlü iş birliğine hazır olduklarını da belirtti.

ÖZBAY, HEDEFLERİNİ VE BU HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Azerbaycan Arıçılar Assosiasiyası sədri Bedreddin Hesretov, Bingöl Üniversitesi'nin ziyaretini önemsediklerini ve gerçekleştirilen ziyaretin Rektör düzeyinde bir ziyaret olmasının da kendileri ayrıca mutlu ettiğini ifade ederek, Azerbaycan arıcılar birliği olarak 4 ilde ve 44 ilçede örgütlendiklerini söyledi.

Azerbaycan Profesyonel Arıcılar Birliği Başkanı Elhan Alakbarov da Bingöl Üniversitesi ile özellikle arı hastalıkları, ıslah çalışmaları, arı ürünleri analizi ve eğitim konularında ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti.

PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay, yaptığı sunumda ihtisaslaşma üniversitesi olarak Bingöl Üniversitesi'nin hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen iş birliği imza törenine Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şenol Çelik, Azerbaycan Arıçılar Assosiasiyası sədri Bedreddin Hesretov, Azerbaycan Profesyonel Arıcılar Birliği Başkanı Elhan Alakbarov, Bakü Devlet Üniversitesi'nden ve Azerbaycan Tarım Bakanlığından akademisyenler ve arıcılar katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum