Advert
as

KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bingöl'ün ev sahipliği ile düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okuma yarışmasına Doğu Anadolu Bölgesinden iller katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 9. Bölge Finali, Bingöl İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bingöl Ulu Camii'nde düzenlenen yarışmaya, bölge illerinde yapılan elemelerde birinci olan erkek din görevlileri katıldı. 

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş’ın başkanlığında oluşturulan komisyonda İl Müftüsü Vekili Yunus Bolluk, Kığı İlçe Müftüsü Ömer Faruk Uludaş, Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Abdullatif Çetin ve Bingöl Anadolu İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Fudeyl Kılıç komisyon üyesi olarak yer aldı.

Yarışmacıların okuyuş sırasını belirtmek için çektikleri kuradan sonra komisyon başkanı Fatih Çatmakaş'ın yarışma hakkındaki usul ve esasları açıklaması ve yarışmacılara başarılar dilemesiyle yarışmaya geçildi.

Vatandaşların ve din görevlilerinin katıldığı yarışmanın sonunda Muş’tan Ahmet Agit birinci, Bingöl’den Yunus Kızılboğa ikinci, Şırnak’tan Enes Şahin Tatar ise üçüncü oldu.

Muş Üniversitesi Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Agit Bölge birincisi olarak 03 Eylül 2022 tarihinde Muş'ta yapılacak olan Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı. Program hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum