Advert
as

HEYETLER GEBZE’DE BİRARAYA GELDİ

HEYETLER GEBZE’DE BİRARAYA GELDİ

2019 yılında akademik, ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi, ihtisaslaşma, kalkınma projelerinin yapılması, yatırım fırsatlarının hayata geçirilmesi amacıyla imzalanan kardeş oda protokolünün ardından Gebze Ticaret Odası ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası heyetleri bu kez Gebze'de bir araya geldi.

Gebze Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda Oda Başkanı Nail Çiler ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlanan heyette Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve genel sekreterler yer aldı. Toplantının ilerleyen dakikalarında ise Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş'te katılım sağladı.
ÇİLER, GEBZEYİ VE ODAYI ANLATTI
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze'nin ekonomik,eğitim, nüfus, coğrafi ve ticari yapısı hakkında sunum yaparken GTO'nun çalışmaları, hayata geçen projeleri ve planlamalarını da misafir heyete bir sunum eşliğinde anlattı. Dilovası Sosyal Etki Merkezi, Darıca Hizmet Kompleksi, İnovasyon merkezi, 112 Acil İstasyonlarının işlevleri hakkında bilgi aktaran Başkan Çiler, Bilişim Vadisi, OSB Kuruluşları, ilçedeki sanayi kuruluşlarının istihdam rakamları hakkında da açıklamalarda bulundu. 
AYAS, "GEBZE'DE BİR EVİMİZ VAR"
Gebze Ticaret Odası ile kardeş oda protokolü imzalamalarının ardından ilişkilerin sürekli geliştiğini belirten Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, "Gebze'deki tüm OSB'lerdeki istihdam sayısı neredeyse Bingöl nüfusuna eşdeğer. GTO'nun bugün hayata geçen projelerini biz bugün başlasak ancak 10 yıl sonrada hizmete açarız. Ancak Bingöl hızla gelişen bir kent. OSB'mizdeki doluluk oranı sürekli artıyor. Yatırımcıların son dönemdeki güzergahlarının kentimize doğru olan eğilimleri bizleri ümitlendiriyor. Henüz ilk dönemini yaşadığım Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki sürecimin gidişatı umut vericidir."dedi.
ÇAPAK, "SIRADAN BİR ÜNİVERSİTE ÖZELLİĞİNDE DEĞİLİZ"
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi'nin kentin sanayi ve ticari yaşantısına da katkı sunduğunu bu yöndeki araştırma ve geliştirme çalışmalarının üniversitenin sıradan bir eğitim kurumu olmaktan daha öteye geçtiğinin altını çizdi. Çapak, "Her kentten öğrenci alıyoruz. Arıcılık ve bal üretimi noktasında üniversitemiz laboratuar ortamında bilimsel çalışmalara imza atıyor. Bingöl balı dünyada ikinci sırada yer alan bir kaliteye sahip. Markalaşma, üretici, pazar ilişkisinde üniversitemiz önemli çalışmalar yapıyor. Sanayi-üniversite ilişkilerinde önemli adımlarda attık. "dedi.
HEYET; GOSB ve GTÜ'DE İNCELEMELER YAPTI
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Bingöl Üniversitesi'nden oluşan heyet, Gebze Ticaret Odası’ndaki toplantının ardından GOSB'ta ki sanayi kuruluşarını, OSB Yönetimini ardından Gebze Teknik Üniversitesi'ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum