Advert
as

‘HAYDİ KOŞ GEL CAMİ SENİNLE GÜZEL’

‘HAYDİ KOŞ GEL CAMİ SENİNLE GÜZEL’

'Haydi koş gel camiler seninle güzel' sloganıyla startı verilen 2022 yılı Yaz Kur’an Kursları için kayıtlar ilçedeki Kur’an Kursları ve camilerde alınmaya devam ediyor.

Tüm Türkiyede olduğu gibi ilçemizde de 27 Haziran 2022 yılında 'Haydi koş gel camiler seninle güzel' sloganıyla başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarının kayıtları 4 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek. 
"KUR'AN EĞİTİMİNE YAŞ SINIRI OLMAKSIZIN ÇOCUKLARIMIZI KABUL EDİYORUZ"
Yaz Kur’an Kursları ile ilgili açıklamada bulunan Solhan İlçe Müftüsü Vekili Nesih Aslan, “Bu eğitimimiz 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Şu anda camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda kayıtlarımız devam ediyor. Bu eğitime yaş sınırı olmaksızın çocuklarımızı kabul ediyoruz.” dedi.
"ÇOCUKLARIN GELEBİLECEĞİ SAATLERE GÖRE ARKADAŞLARIMIZ DEĞİŞİK SAATLERDE EĞİTİM VERECEKLER"
Çocukların gelebileceği saate göre eğitim verileceğini dile getiren Aslan, “Kurs saatleri noktasında katılımın olması ve çocukların gelebilmeleri için çocukların müsaitlik durumuna göre de hareket edeceklerini belirterek "Her cami veya Kur'an kursu görevlimiz kendilerine uygun saatte eğitim yapacaklar. Kursları kimisi öğleden evvel, kimisi öğleden sonra açacak. Hatta kimisi belki de akşam yatsı arası açacak çünkü köy şartlarına göre gündüz iş günü, iş saati olduğu için değişik olabilir. Daha ziyade çocukların gelebileceği saate denk getirmek üzere arkadaşlarımız değişik saatlerde eğitim verecekler. Dolayısıyla veliler çocuklarının eğitim aldıkları camiler veya Kur'an kursu görevlileri ile irtibata geçip saatini öğrenerek çocuklarını ona göre gönderecekler. Velilerin çocuklarını Kur'an eğitimi noktasında takip etmesi gerektiğine vurgu yapıp "Burada önemli olan çocuklarını takip etmelerini, kursa gidiş geliş saatlerine göre çocuklarını hazırlayıp cami veya Kur’an Kursuna göndermelerini rica ediyoruz." şeklinde konuştu.
"KUR'AN OKUTULMASI YANINDA EFENDİMİZİN SALLALLAHU ALEYHİ VESELLEM GÜZEL AHLAKINI DA ÖĞRETİYORUZ"
Arslan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi.
“Yaz Kur'an kurslarımız, bizim Kur'an-ı Kerim'i öğrettiğimiz, dini bilgiler verdiğimiz kurslarımızdır. Öğrettiğimiz, ezberlettiğimiz namaz sürelerinin ya da namazda okunan duaları mealleriyle birlikte öğretiyoruz. Çocuklarımıza; dini, edebi, ahlaki konuları öğretiyoruz. Ayrıca Peygamber efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem ahlakını da edebini de vermeye çalışıyoruz. O'nun hayatını da çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Yaz Kur'an kursları 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek.  Velilerimizin yaz Kur'an kursu eğitimine hassasiyet göstermelerini özellikle rica ediyoruz. Bu eğitim  Diyanet işleri başkanlığımızca haftada beş gün, günde üç saat olmak üzere cumartesi Pazar hariç veriyor. Yaz Kur'an kurslarında verilen eğitimlerin çocukların aldığı kalıcı bilgiler olması yönünden çok önemlidir. Zira yaz Kur'an kurslarında verilen eğitimler, çocukların aldığı bilgiler, küçük yaşta olduğu için çok kalıcı oluyor. Ömrünün sonunda kadar da çocukların zihninden silinmiyor. Çevremizde gördüğümüz nice büyüklerimizle karşılaştığımızda diyorlar ki, 'Benim dini bilgilerim tamamen yaz Kur'an kurslarında veya camide hocamızdan aldığımız bilgilerdir.” Bu nedenle yar kuran kurslarımızı çok önemsiyoruz. Yaz Kur’an Kurslarında, Camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda görev yapacak olan hocalarımıza ve kurslarımıza katılan öğrencilerimize Yüce Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. 
Kurslarımıza katılacak olan öğrencilerimize hem dünya hem de ahiret saadetine nail olacakları bir hayat yolunda faydalı katkılar yapabilmeyi bize nasip etmesini Yüce Allahtan niyaz ediyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum