Advert
as

“Bu Direniş, Sıradan Bir Direniş Değil Ümmetin Umududur”

“Bu Direniş, Sıradan Bir Direniş Değil Ümmetin Umududur”

Solhan'da siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları, Cuma Namazı çıkışında Ulu Camii önünde toplanarak darbe girişimini kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

15 Temmuz’daki darbe girişimin ardından başlayan darbe karşıtı gösteriler artarak devam ediyor. İlçemizde siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları, Cuma Namazı çıkışında Ulu Camii önünde toplanarak kitlesel basın açıklamasıyla darbe girişimini protesto etti.

 

Basın açıklamasına Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, siyasi parti temsilciler, sivil toplum kuruluşları temsilciler ile vatandaşlar katıldı.

 

Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Nurullah Azak'ın sunuculuğunu yaptığı kitlesel basın açıklaması öncesi, Yunus Kızılboğa Hoca tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

 

Solhan’da tepkilerini dile getiren siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları adına basın bildirisi okuyan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Bizleri; birlik, beraberlik ve kardeşlik için bu meydanlarda bir araya getirip omuz omuza durmamızı sağlayan Allah’a hamd olsun.”dedi.

Başkan Yıldız, 15 Temmuz gecesi başlayan darbe girişimine karşı yapılan çağrılar üzerine, rahatını bırakıp meydanlara akan ve burada Milli İradeye Destek için bir arada bulunan 7’den 70’e herkese ve her kesime selam olsun. Hepinize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”diye konuştu.

“Ellerine verilmiş olan silahları devlete ve millete yöneltmişlerdir”

Ne yazık ki 15 Temmuz akşamı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Başkan Yıldız, “Siyasi partilerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları, kamu kurumlarımız bu darbe girişimine asaletle, cesaretle ve onurla direnmiş ve başarılı olmalarına izin vermemiştir. Darbeciler, ihanet şebekeleri, hainler ve ABD uşakları birçok resmi görevlilerin ve sivillerin şehit edilmesine ve yaralanmasına sebebiyet vermiş, birçok kamu binasına zarar verilmiştir. Millet meclisine bomba atılmış. Ellerine verilmiş olan silahları devlete ve millete yöneltmişlerdir.”ifadelerini kullandı.

“Biz milletiz, millete silah doğrultanı ezer geçeriz”

Başkan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Darbecileri, millet affetmiyor. Mısır'daki kanlı darbe senaryosunu Türkiye'ye uyarlamak isteyenlere Türkiye'den bir Suriye çıkarmak isteyenlere; 'Biz milletiz, millete silah doğrultanı ezer geçeriz' duruşuyla hak ettikleri cevabı verdik. Millete giydirilmek istenen vesayet gömleğini tarihin çöp sepetine gönderdik. İhanet çetesini, cunta hareketini, paralel devlet şebekesini püskürterek milletimizin şanlı tarihine yeni ve büyük bir zafer daha ekledik. Bu millet, cuntacıları, darbecileri, milletin üniformasıyla hainlik yapanları affetmedi, affetmeyecektir. Silahlı Kuvvetlerinden, yargıdan, kamu kurumlarından hainler temizleninceye kadar, aklından dahi darbe geçirenler teslim oluncaya, teslim alınıncaya kadar sokaklardan, caddelerden, meydanlardan ayrılmayacağız. Buna bizzat kalkışanların, onlara her türlü desteği sunanların ivedilikle ve en ağır şekilde cezalandırılmasının da takipçisi olacağız.”

“Bugün millet iradesini savunanlar kazanmıştır, darbe kaybetmiştir”

Başkan Yıldız, “İçinde kim varsa, arkasında hangi ülke, grup varsa bu darbe girişiminin faillerine, azmettiricilerine hesap sormak kararlılığımızı göstermek için buradayız. Bugün millet iradesini savunanlar kazanmıştır, darbe kaybetmiştir, darbe seviciler kaybetmiştir. Darbeye içerden ve dışarıdan destek veren tüm anti demokratik güçler hak ettikleri cevabı almıştır. Böylelikle cuntacılara darbeler dönemi açılmamak üzere kapatılmıştır. Darbeler döneminin kapanmasının en büyük aktörü, mimarı millettir, millet iradesidir. Kahraman milletimiz bu görevini devam ettirmeli, alanlardan meydanlardan gür bir sesle haykırmaya sesini ve sözünü yükseltmeye iradesine çok daha güçlü bir şekilde sahip çıkmalıdır.”

Başkan Yıldız, “Ezanı serbest kılan Adnan Menderes’e reva görülenler, Devleti, milletle barıştıran halkın adamı Turgut Özal’a, Emperyalist ve Siyonist düzene karşı adil düzen ve yeni bir dünya iddiasıyla karşı çıktığı için kendisine dünya zindan edilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a ödetilmek istenen bedel bu gün milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’a ödetilmeye çalışılıyor. Ümmetin beklentisini yükselten, halkının yarısından fazlasının desteğini sandıklarda alan, süreç içerisinde her an ölümle burun buruna olmasına ve suikast girişimlerine rağmen dik duruş timsali olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun. Vatana ihanet içinde yola çıkan bir şebeke, güya kendisini “Yurtta Sulh Konseyi” diye tanımlamış, masum ve silahsız vatandaşların üzerine kurşunlar yağdırarak, bombalar atıp tankları sürerek memleketimizi adeta kana bulamıştır.”dedi.

“Bu direniş, sıradan bir direniş değil, ümmetin umududur”

Bu direniş, sıradan bir direniş değil, ümmetin umudu olduğunu belirten Başkan Yıldız,“Bugün Uhud Meydanı konumunda olan ümmet için Türkiye okçular tepesidir. Uhud’da meydanı terk ettik, bize pahalıya mal oldu. Bu defa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tehlike geçti demeden ayrılmak sadece Türkiye için değil ümmet için büyük bir tehlikeyi beraberinde getirecektir. Milletimiz tarihten gelen onurlu duruşunu bir kez daha göstererek, sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak, Fethullahçı Terör Örgütüne, iç ve dış destekli bu darbe girişimine en büyük tokadı atmıştır. Bu memlekette, geçmişte darbelerden sonra ezanlar susturuldu. Bugün, ezanlar darbeleri susturdu. Bizlere bugünleri yaşatan Allah’a hamd olsun."

“Zulüm edenler yakında nasıl inkılapla devrileceklerini göreceklerdir”

Yıldız, konuşmasının devamında, "Yüce Rabbimiz Şuara Süresi’nde mealen şöyle buyurmaktadır: ‘Zulüm edenler yakında nasıl inkılapla devrileceklerini göreceklerdir’   Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve halkın iradesine karşı yapılmış olan darbe girişimini, şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu haince girişimi önleyen güvenlik güçlerimize, kendisini cesaretle kalkan yapan kahraman vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.  Bu uğurda mücadele ederken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İstikbal ve İstiklalimize sahip çıkmak üzere burada bulunan Siyasi Parti Teşkilatlarına, Sivil Toplum Kuruluşları’na, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, siz değerli Solhanlı hemşerilerimize, hanım efendiler, bey efendiler ve genç kardeşlerimize özellikle teşekkür ediyor, hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyor ve sizleri Allah’a emanet ediyorum.”

 

Program, İlçe Vaizlerinden Osman Numanoğlu tarafından okunan dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum