Advert
as

SOLHAN SPOR TARİH Mİ OLUYOR’

SOLHAN SPOR TARİH Mİ OLUYOR’

İki yıllık mücadelenin ardından Efeler Ligi’nden düşen Solhan Spor’da yeni sezon öncesi yapılacak çalışmalar merak edilirken, Başkan Sözen’in istifa edeceğini söylemesinden sonra henüz yeni yönetim için bir çalışma yapılmazken takımın gidişatı merak konusu oldu. Akıllara gelen tek soru; ‘Solhan Spor tarih mi oluyor’

2013 yılında kurulup lig maratonuna adım atan Solhan Spor, o gün ki adıyla 3’üncü ligde iki yıl mücadele ettikten sonra 2’nci lige davet üzerine çıkmıştı. Lig sıtatüsü değişerek 1’nci lig adı verilen ligde dört yıl Efeler Ligi parolasıyla çıkan Solhan Spor, her yıl katıldığı play off müsabakalarında dört yılın sonunda Efeler Ligi’ne çıkmıştı. Efeler Ligi’nde iki yıllık mücadelesinin ardından 2021-22 sezonu sonunda bir alt lige düştü. Önümüzdeki sezon 1’nci ligde mücadele edecek olan Solhan Spor için henüz yeni bir parola belirlenmedi.
Efeler Ligi’nde geçen iki yıllık sürede kulüp başkanlığını yapan Ziya Sözen, henüz sezon tamamlanmadan önümüzdeki sezonda takımın başkanlığını yürütmeyeceğini belirtmişti. Takımı bir alt lige düşürmeden devretmeyi hedefleyen Başkan Sözen ne kadar mücadele etmiş olsa da takım lige tutunamadı ve düştü. Kendi döneminde takım ligden düştüğü için başka takımların isim hakkını alarak takımı tekrar Efeler Ligi’nde devretmeyi düşünen Başkan Sözen, bu konuda da olumlu şartlar oluşmadığından bu isteği gerçekleşmedi. 
Önümüzdeki sezon başkanlığı yürütmeyeceğini ve yeni bir yönetimin oluşması için açıklamalar yapıp Solhanlı yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı toplantılardan bir sonuç çıkmayınca Solhan Spor yeni yönetimini bekliyor. 
Yeni bir yönetim kurulmadığı için 1 Temmuz 2022 tarihi olan lige katılım bedelinin yatırılacağı son günde Solhan Spor adına lige katılım bedeli ödenmediği için taraftarlardan tepki geldi.
Solhan Spor taraftarları, Sosyal Medya’da taraftar sayfalarından tepki göstererek açıklamalarda bulundular.   
‘Bir Devrin Sonu’ başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sevgili Solhanspor’a gönül vermiş ve cefakar taraftarlarımız! Hepimizin aylardır merakla beklediğimiz o an geldi. Yaklaşık 9-10 yıl önce Solhanlıların emeğiyle voleybol branşına giriş yapıp her yıl bize bir umut, bir heyecan vererek oynadığımız, her ligde büyük hedeflerle üst sıralarda oynayan 2’nci ligde başlayıp Efeler Ligi’ne kadar yükselip Efeler Ligi’nde 2 yıl mücadele ettikten sonra geçtiğimiz sezon sonunda bir alt lige düşmüştük. Düştüğümüz süreçten bu yana her gün tekrar aynı bir heyecanla lige katılıp maceramızı kaldığımız yerden sürdürmeyi beklerken, lige katılım bedelinin yatırılacağı son gün olan 01.07.2022 tarihinden itibaren henüz katılım bedelinin ödenmediğini duyduğumuz bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu sürecin sonunda her türlü eleştiri hakkı biz taraftarlara doğmuştur. Geçmişte takımın yanında durup destek veren bütün Solhanspor’a gönül verenler, destek veriyor gibi görünenler, başarıdan başarıya twit atanların günün sonunda neden sesleri çıkmıyor. Geçmişte başkanlık yapanlar, kulüp yöneticileri, yerel idareciler, siyasiler neden son gün gelene dek hala bir açıklama yapmadınız. Solhanspor’un en iyi gününde Solhanspor ismiyle prim yapan bütün kesimler artık neyle prim yapacaksınız. Binlerce gencin tek aktivitesi, tek macerası, tek tutkusu olan Solhanspor’umuza sahip çıkmayarak, yalan yanlış vaatler vererek bütün taraftarları karşınıza aldınız. Bizim bu süreçte sizlerden istediğimiz tek şey takımın tekrar 1’inci ligde daha mütevazi bir bütçeyle yola devam etmesiydi. Kimseden tekrar Efeler Ligi’ne çıkacak bir kadro istemedik. Mütevazi bir bütçe ile ve Solhanlı sporcuları kaynak ederek ligin orta sıralarına oynayacak bir takımın kurulmasıydı. Ancak önceki yıllarda milyonların harcandığı takım için bu yıl mütevazi bir bütçe çok görüldü. Bu yazacağımız ilktir ve devamı gelecektir.”
Açıklamaların ardından tekrar Başkan Sözen’in görüşlerini almak için canlı yayın teklifinde bulunan taraftarların talebi üzerine kulübün Sosyal Medya hesabından canlı yayına katılan Başkan Sözen açıklamalarda bulunarak taraftarların sorularını yanıtladı.
YENİ YÖNETİM BEKLENİYOR!
Başkan Sözen katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamaların satır başlıkları şu şekilde; “Ben kendim gönüllü olarak takımın başkanlığına gelmedim, Bingöl siyasilerinin talebi üzerine bu göreve geldim ve iki yıllık sürede çok yalnız bırakıldım. İki yıllık sürede ikili ilişkiler ile edindiğim bütün kaynakları kullandım bundan sonra temin edeceğim bir kaynağım yok. Takımı ben Efeler Ligi’ne çıkartmadığım için adım ‘takımı Efeler Ligi’nden düşüren bir başkan’ olarak anılmaması için Efeler Ligi’nden iki takım için isim hakkı anlaşmasına gittik ancak olumlu koşullar sağlanmadığı için bunu gerçekleştiremedik. Yeni sezonda kulüp başkanlığını yapmayacağımı defalarca söylememe rağmen sezonun tamamlanmasının ardından henüz kulüp başkanlığı için bir adım atılmamış. 1 Temmuz lige katılım bedelinin yatırılacağı son gündü yaklaşık 8 takım bu bedeli ödeyemediği için bu süre 7 Temmuz tarihine uzatıldı. Yeni bir yönetimin kurulacağını bilsem Pazartesi günü bu bedeli yatırırım ancak bu süreye kadar henüz bir adım atılmadı. Daha önce söylediğim gibi yeni bir yönetim kurulması halinde bir çok masrafı karşılayarak desteğimi sürdüreceğim ama kulüp başkanlığını yapamam. Kongre gününe kadar bekleyip kongre günü yönetim kurulmazsa kulübü fesh etmek durumunda kalacağım.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum